13 квітня 2020 08:03

Вадим СОЛДАТЕНКО: "Было очень мало игровой практики в "Динамо". Даже не дебютировал за первую команду"

Воротар краматорського «Авангарда» Вадим Солдатенко у рубриці пресслужби ПФЛ «Вони торкнулися слави» згадав, як пішов з «Динамо».


Перегляд у «Зірці»


- У мене було дуже мало ігрової практики в «Динамо», то ми з агентом і вирішили, що треба підшукувати якісь інші варіанти. В підсумку я потрапив на збори до кропивницької «Зірки», де після перегляду мені запропонували залишитися.


Я встиг пройти збори з командою і навіть мав дебютувати в матчі з «Дніпром», так як відразу два голкіпери перед цим матчем травмувалися. А в підсумку замість дебюту за «Зірку», я повернувся в «Динамо». Адже з Києва зателефонували та попросили повернутися. В мене було ще півроку в «Динамо» без суттєвих змін в бік збільшення ігрової практики. Тому й відбулась оренда до Охтирки на пів року, де хоча б була ігрова практика.


Пропозиція «Авангарда»


- Після «Нафтовика» йти в оренду більше не хотів, та й у нашому футболі є така тенденція, що воротарів чомусь особливо в оренду ніхто брати не горить бажанням. Тому з «Динамо» ми попрощалися. Я довго не грав, тому розумів, що треба буде починати все заново. Я встиг з’їздити на перегляд до «Олімпіка», але їм не підійшов. Тому у 2018 році пристав на пропозицію «Авангарда».


Футбол Першої ліги


- Зрозуміло, що умови в «Динамо» та «Шахтарі» в плані умов не мають конкурентів в Україні. Але я ж навіть не дебютував за першу команду, тому всього рівня не встиг відчути. А на тлі молодіжних чемпіонатів Перша ліга все одно виглядає пристойним турніром.


Спочатку були думки, що наче нещодавно в молодіжній Лізі чемпіонів УЄФА грав, а куди я сьогодні їду? Але я швидко це відкинув, бо після перших матчів та тренувань в Першій лізі усвідомив, що в футбол до цього я не грав. Тут є люди, які за родинне благополуччя борються, тому ногу ніхто не прибере. Та навіть команди УПЛ часто програють в кубкових матчах, тому рівень футболу тут однозначно пристойний.