8 квітня 2020 13:43

Игрок "Оболони-Бровар" Богдан Покойовый: "Менталитет и дисциплина мешают нашим футболистам играть, как европейцы"

Богдан Покойовий про плани на майбутнє, улюблених гравців, збірну України та обов’язкове утримування клубами УПЛ дівочої-жіночої команди.


– Як почалась твоя футбольна кар’єра?


– Моя футбольна кар’єра розпочалась в місті Нетішин, на Хмельниччині. Це моє рідне місто. В 6 років мене батько відвів на футбол. З 6 до 12 років грав футбол у своїй рідній команді – КДЮСШ “Енергетик” (м. Нетішин). У віці 13 років я поїхав в ФК “Іллічівець” (м. Маріуполь) на перегляд, це було за 1200 км від дому. Мене зарахували до футбольної школи й там я відіграв один сезон. Потім зрозумів, що хочу бути ближче до рідного міста й поїхав до ФК “Поділля” (м. Хмельницький), де відіграв 2 сезоні, після цього вже був Київ та ОК ім. І. Піддубного.


– Як ти потрапив у ФК “Оболонь Бровар”?


– Я грав півроку у Литві, в команді з Першої ліги. Опісля в мене закінчився контракт і я повернувся в Україну, а тут вже стартував сезон в Чемпіонаті України серед команд Першої ліги Ю19. Мій агент порадив мені приїхати на перегляд до ФК “Оболонь Бровар Ю19”, тоді ще старшим тренером був Валерій Іващенко. Мене взяли до складу “пивоварів”, так й почалася моя кар’єра за “біло-зелених”.


– Хто для тебе наразі найкращий футболіст світу?


– Роналду!


Чому не Мессі?


– Для мене тільки Кріштіану Роналду!


– Як тобі Мбаппе?


– Зрозуміло, що це топ гравець, який в молодому віці показує такі результати. А взагалі для мене легендою футболу залишається Роналду.


– А Роналдінью?


– Це митець з м’ячем. Заворожує його гра, але Роналду для мене є номер один.


– Що заважає нашим футболістам грати як європейським?


– На мою думку, це менталітет та дисципліна, це і є дві основні причини.


– Як ти відносишся до вислову головного тренера Молодіжної збірної України Руслана Ротаня: «кто не пъёт – тот в состав не попадёт»?


– Швидше так чим ні. Я погоджуюсь з Русланом Петровичем.


– Чи зможе Оболонь Бровар вийти в УПЛ?


– Так!


– Що може завадити вийти команді до Прем’єр-Ліги? Так як останні чотири гри було програно й це може вплинути на майбутній результат.


– Почнемо з того, що це було минулого року й був інший головний тренер – Сергій Іванович Ковалець, зараз вже Мазуренко Олег Миколайович. Я думаю, буде зовсім інший футбол, інше бачення гри. Я вірю, що все вийде в команді. Ми всі хочемо, щоб ФК “Оболонь Бровар” грав в Прем’єр-Лізі!


– Якщо команда виходить до FAVBET Ліги, то вона за регламентом, має створити жіночу команду, це за новими правилами УАФ. Чи буде це стимулом хлопцям працювати над своїми результатами ще краще?


– Так, жіноча команда, у своїй лізі, буде вигравати матчі й показувати результати. Не дай Боже, ми будемо програвати, а це звісно для нас буде трішки шоком та мотивацією ще краще працювати над результатами й обов’язково наздогнати дівчат. Секрет гарного результату, напевно, буде в тому, що гравці будуть жити разом! (сміється)


– Чи зможе збірна України вийти до 1/4 фіналу ЄВРО-2021?


– Так, звісно. Зараз Національна збірна знаходиться в гарній формі. Головний тренер Андрій Миколайович Шевченко підготував хлопців і йому за це дякуємо.