8 квітня 2020 12:51

Андрей БЕРЕЗОВЧУК: "Разбили игроков "Львова" на две группы, с которыми по интернету занимается тренер"

Футболісти та тренерський штаб ПФК «Львів» перебувають на карантині. Тренер головної команди Андрій Березовчук розповів, як гравцям в цей час вдається підтримувати форму. А також про те, скільки часу гравцям знадобиться, щоб відновити попередні кондиції.


Коли карантин оголосили до 3 квітня, керівництво клубу відпустило гравців по домівках. Там вони займалися самостійно за наперед узгодженим планом, де були передбачені як і фізичні вправи, так і бігова робота. Все це відбувалося під наглядом тренерського штабу онлайн.


Та з 6 квітня в силу вступили нові обмеження Кабінету Міністрів України, і гравці тепер не мають змоги займатися біговою роботою.


«Зараз тренування проводимо по інтернету. Розбили гравців на дві групи, з якими займається тренер. Так легше працювати. Зараз вся робота — на підтримку фізичної форми. В таких умовах мова не йде про набір м’язової маси», — розповів Андрій Березовчук.


За його словами, така пауза матиме вплив на форму гравців. Адже їм знадобиться час, щоб набрати форму, яка в них була до оголошення карантину.


«Зараз важко спрогнозувати скільки часу треба буде, щоб набрати форму. Все залежить від того, скільки ще триватиме карантин. І скільки нам часу дадуть на підготовку до першого матчу», — зазначив тренер.


Головне побоювання у тренерського штабу — якщо між закінченням карантину і першим матчем чемпіонату буде недостатньо часу для того, щоб футболісти набрали форму. Адже тоді можливі травми у гравців. При цьому таке буде не лише і футболістів «Львова», але й гравців інших команд.


Також, якщо карантин в Україні затягнеться, відповідно затягнеться і закінчення футбольного чемпіонату. Відтак літньої перерви між сезонами може і не бути. Як і літньої підготовки в клубах. Тож футболістам доведеться одразу розпочинати новий чемпіонат.