2 квітня 2020 16:55

Олег КОЖУШКО: "По эмоциям Костышин не уступает Клоппу"

Нападник «Колосу» Олег Кожушко прийшов у наш клуб перед початком сезону 2019/2020. З «Дніпра-1» Олег переходив на правах оренди, а після завершення першого кола він підписав із «Колосом» повноцінний контракт. Прес-служба клубу поспілкувалася з нашим нападником:


Олег, привіт! Вже скучив за футболом?


Питання звісно риторичне! Ще як скучив! За футболом, за тренуванням, за хлопцями скучив сильно, по грі в першу чергу. Та всі чекають, щоб ця епідемія скоріше завершилася, відновився сезон, і почався процес футбольний.


Як проходить твій карантинний період?


Зараз я у Дніпрі і активно працюю індивідуально. Тренери нам дали програму, щоб тримати себе у тонусі. Тож, підтримуємо всі форму, такий поки режим. Поруч зі мною є невеличка тренажерна зала, також роблю пробіжки у лісі, трохи працюю з м’ячем. Що сам можу, то і намагаюся робити.


Як взагалі у футбол потрапив?


У футбол прийшов завдяки своєму другу Олександру. У Миколаєві є дитячо-юнацька школа «Торпедо», там я і почав займатися. Саша був старший за мене на п’ять років, він там вже тренувався, і привів мене. До цього ми у дворі грали у футбол, він побачив що у мене непогано виходить, і запропонував записатися у секцію. Батьки були не проти, і Саша відвів мене до тренера, у якого він займався. І ось так почалося моє футбольне життя.


Тебе одразу у напад поставили?


Ні, де я тільки не грав! Коли запросили у Академію «Дніпра», я рік опорним півзахисником грав. Потім під нападниками пограв, потім на правий фланг поставили. І тепер і праворуч, і у центрі граю. Попереду, в атаці.


Де тобі зручніше?


Попереду мені всюди зручно грати. Особливо у центрі. Ліворуч не моє, праворуч давно вже не грав, але в принципі нормально. Тож, у центрі та на правому фланзі зручно мені грати.


Твої атакувальні здібності і у юнацьких збірних помітили…


Так, я всі «Ю» пройшов (сміється)! (Олег Кожушко викликався до збірних України U-16, U-17, U-18, U-19 та U-21 – прим).


Як виник варіант з «Колосом»?


Коли «Дніпро-1» та «Колос» вийшли в Прем’єр-Лігу минулого літа, я вже з дніпровським клубом підписав контракт. Це було за два тижні до початку чемпіонату, і у «Дніпрі-1» чотири нападники були на одну позицію. І тут у клуб прийшла пропозиція від «Колосу» поїхати у ковалівську команду в оренду на півроку. Я поїхав і не прогадав. Перед Новим Роком я вже підписав із «Колосом» повноцінний контракт на два роки.


Як би оцінив дебютний виступ «Колосу» у Прем’єр-Лізі?


Враховуючи, що команді п’ять років, а у Прем’єр-Лізі ми перший сезон, то вважаю виступ у чемпіонаті шикарним вийшов. Навіть ще йде цей сезон, так скажімо. На початку сезону 2019/2020 завдання було взагалі зберегти прописку у вищому дивізіоні, а те що ми вийшли у першу шістку, то просто мрія у нас здійснилася.


Після підписання контракту з «Колосом» була новорічна пауза, а потім ти вперше з ковалівською командою поїхав на тренувальні збори. Важко було?


Ну, після відпустки взагалі важкувато спочатку, коли перші тижні входиш в ритм. Я під час свят тримав себе у тонусі. Ще з хлопцями грали у футзал у себе у Дніпрі. Тож, я на збір не розібраний приїхав.


Ти там з Олександром Косенком грав? (Олександр Косенко – головний тренер збірної України з футзалу, також мешкає у Дніпрі – прим.)


З Косенком? А, ні, з іншими хлопцями (сміється)


Зараз тут переглядав хайлайти «Колосу», і пригадав твій гол на «Олімпійському» у ворота «Динамо», який не зарахували. Прикро було?


Ну, так. Звісно, прикро. Але я вважаю, що VAR — це добре. Навіть якщо і був міліметровий офсайд, то значить він був. Хоча у мене судячи по відео там максимум сантиметр був.


Тобто ти до VAR позитивно ставишся?


Так, я вважаю що у наших реаліях краще з VAR, аніж без нього. Якщо система показала, ти від цього нікуди не втечеш. Хоча, червоні картки направо і наліво роздавати, я вважаю це неправильно. Але судді теж вчаться поки, як і футболісти. Тож, з VAR чесніше виходить.


Як на рахунок сімейного стану?


Дружина є, а ось діточок поки немає (сміється). Дай Бог, будуть.


За які з європейських клубів вболіваєш?


Із закордонних клубів я за «Мілан» вболіваю, хоча він не найкращі часи переживає. У цьому сезоні Златан Ібрагімовіч прийшов до них, то вони покращать свої справи. Ще люблю англійську Прем’єр-Лігу, там я за «Лестер» вболіваю. Мені подобається ця команда.


Хто найкрутіший тренер у світі?


У світі? Напевно, це Юрген Клопп. Він мені імпонує своїм стилем, своїми емоціями. Гвардіола також крутий, але мені гра «Ліверпуля» більш подобається, аніж «Манчестер Сіті». А Клопп він такий емоційний під час матчів.


Костишин не такий?


По емоціям – такий самий! (сміється). Не поступається Клоппу.


Ти перший рік у команді. Вже освоївся?


Так, зі всіма добрі стосунки. Кількох хлопців знав особисто ще до «Колосу». З Денисом Костишиним та з Олегом Ільїним ми у «Дніпрі» були. З деякими хлопцями у збірних перетиналися.


Скажу, що у «Колосі» дуже хороший колектив, зі всіма добре спілкуємося, тож жодних проблем. Найсильніша сторона «Колосу» — це колектив. Один за одного. У всіх одна ціль, і всі до неї разом йдуть. І це дуже важливий момент, який повинен бути у команді. Це у нас на першому місці. А коли так, то все вдається, і буде результат. Як у нас і вийшло, коли ми у першу шістку пробилися.