1 квітня 2020 11:16

Владислав ДМИТРЕНКО: "Украинское законодательство помешало перейти в немецкий клуб"

19-річний плеймейкер "Металіста 1925" Владислав Дмитренко розповів пресслужбі ПФЛ про втрачені через бюрократію можливості у Німеччині і тренерську філософію Андрія Демченка.


- У Німеччину я потрапив завдячуючи своїм агентам, а розпочалася вся історія ще в сімнадцять років. Я розумів, що набагато легше буде заграти з раннього віку й закріпитись там. Спочатку я потрапив до менхенгладбахської «Боруссії» U-19. Чесно кажучи, за тиждень, який там встиг пробути, зрозумів, що сильніший за інших. Навіть самі хлопці мені це казали.


Завадило українське законодавство, яке забороняє трансфер неповнолітнім гравцям. Та й "Боруссія" особливо ініціативи не проявляла, а «Вікторія» Кельн запропонувала конкретні умови. В принципі все виходило в команді, ми навіть вийшли до молодіжної Бундесліги, тобто підвищилися у класі.


До речі, я також не дограв чемпіонат до кінця, адже в мене закінчувалася віза і потрібно було їхати в Україну. Більше того, я був одним з небагатьох футболістів, з ким основна команди підписала контракт – на той момент вони вийшли з четвертого до третього німецького дивізіону.


Але через проблеми з документами, які постійно наш та німецький бюрократичні апарати відтягували, я залишився ні з чим. Тобто ми просто не встигли владнати проблеми з документами. Мені також було складно повірити в те, що навіть друга сходинка в рейтингу бомбардирів мені не допомогла, на жаль.


- Після проведеного часу в Німеччині я пропав з усіх футбольних радарів в Україні, тобто про мене просто забули. По поверненню в Україну пропозицій взагалі не було. А в «Металісті-1925» я опинився взагалі випадково, за рахунок вдалої участі в двухсторонці основи з командою U-19. В підсумку я непогано себе проявив, але зіграв у тій грі абсолютно випадково. Бо просто підтримував на той час в Харкові ігрову форму.


- Зараз в Харкові хороший тренер, який знає, що робить, та в будь-якій грі не відступає від своєї філософії. Чесно кажучи, спочатку ми не дуже сприймали ідеологію тренера, але зараз команда реально прониклася його ідеями. За рахунок цього в нас гарні шанси вийти в УПЛ. Але й суперники грають на рівні, я думаю, що на рівні з нами на підвищення в класі претендують «Рух» та «Волинь».


Євген Біленький, спеціально для ПФЛ