23 березня 2020 16:26
4

Юрист: "Приостановка или перенос соревнований не отображаются на сроке дисквалификации Беседина"

Артем Бесєдін — один із провідних форвардів збірної України — після матчу Динамо з Мальме наразився на допінгову дискваліфікацію, відлік якої почався 19 грудня й мав тримати півроку. Зважаючи на травму Романа Яремчука та певні клубні проблеми в більшості наших нападників, ми з великою тривогою стежили за ситуацією довкола долі Артема.

Здавалося, Євро-2020 дуже навіть під загрозою, і в поточному сезоні ми Бесєдіна вже не побачимо. Але пішла пандемія COVID-19, зупинилися всі більш-менш значимі спортивні змагання, і виникло суттєве запитання: чи ввійде термін карантину в той строк, який відбуває за дискваліфікацією Артем Бесєдін? Чи його підрахунок буде проходити без урахування цього часу і до наступного Євро йому доведеться відбути рівно стільки ж часу бану, як і мало бути раніше?


«Документи стосовно антидопінгового законодавства не передбачають виключень щодо підрахунку термінів дискваліфікацій залежно від обставин непереборної сили, які наразі мають місце не тільки в Україні, а майже по всьому світу. Тому, в принципі, ця ситуація Артему зіграє на користь, як би це не прозвучало, — говорить спеціаліст.


У тому контексті, що термін покарання накладається на календарний період, а не на період змагань, то зупинення чи перенесення змагань не зупиняє перебіг строку відбування дискваліфікації.


У цей період простою для трудових відносин (контрактів), що є по суті форс-мажором для організаторів змагань, який не дає змоги продовжувати футбольні змагання, є підстави вважати, що цей строк має зараховуватися йому в загальний термін дискваліфікації.

Контракт Бесєдіна з клубом діє, він його виконує. Він не розривав контракт, не є гравцем без клубу, не заявленим у жодному турнірі. Отже, це відрізняється від дискваліфікації в разі розірвання футболістом контракту без поважних причин (незаконно), коли бан тільки починає діяти з дати нового контракту, незалежно від того коли б він не був укладений… хоч через рік-два чи п’ять.


При цьому ми констатуємо, що Артем перебуває на контракті в розташуванні свого клубу та національної федерації, а що вони й так не грають – це додаткові обставини, які на термінах дискваліфікації Артема не мають відбиватися і він дійсно має всі шанси, чи не весь термін відбути за час карантинних обмежень, які вплинули на весь світовий спорт».

он ещё на Евро основным нападающим будет ;-)
Сховати
Умник, Супряга за год станет топарем и про беседку уже никто не вспомнит в следующем году.
Сховати
Дід Панас, на карантине? Разве что в PS4
Сховати
dmitrydvk, в новом сезоне в Динамо.