6 березня 2020 23:20

Экс-динамовец Сергей Воронин: "До сих пор не могу сказать, что помешало "Черноморцу" показать хороший результат"

Новачок Калуша Сергій Воронін майже тиждень перебуває у розташуванні нової для себе команди, і вже провів перший контрольний м’яч на зборах у Туреччині (2:2). Після матчу досвідчений футболіст відповів на запитання Sport Arena.


— Сергію, ви перейшли до Калуша з одеського Чорноморця. Скажіть, чому в Одесі не вийшло в Ангела Червенкова?

— Важко однозначно назвати причину невдалих результатів. В Чорноморці була зібрана хороша команда. Ангел зумів поєднати в колективі велику кількість досвідчених футболістів та молодь. Наче й стартували добре, але потім було дві поразки. Чесно скажу, я багато разів думав над цим, але й досі не можу сказати, що нам завадило показати гарний результат.


— Перемоги в двох стартових турах зіграли з командою злий жарт? Так як футболісти могли подумати, що «на одній нозі» всіх обіграють в Першій Лізі.

— Не знаю, чесно. Одне лише можу сказати, що на старті чемпіонату за списком імен ми, дійсно, якісно виділялися на тлі інших команд. Але ж імена в футбол не грають! Та й після перемог відразу було й дві поразки, щоправда в матчі з Минаєм на виїзді арбітраж був, м’яко кажучи, не на нашу користь. Проте, не буду перекладати відповідальність лише на арбітрів, ми також винні в таких результатах. А всім відомо, що футбол складається з дрібниць, десь арбітр не свиснув, десь футболіст не добіг, от і маєш.


— Свого часу ви вже пограли в Другій лізі України. Що можете сказати про нинішній рівень турніру?

— Поки мені складно щось говорити про рівень Другої ліги, адже пройшло багато часу з моменту моїх виступів на цьому рівні. Можу лише сказати, що задоволений тим, як Калуш намагається грати в футбол, а не просто бити м’яч вперед — це подобається.


— Сергію, цього міжсезоння Калуш підсилився низкою виконавців з Першої Ліги та навіть футболістом львівських Карпат. Перед командою стоїть задача поборотися за підвищення в класі?

— Так, я тому й прийняв пропозицію головного тренера приєднатися до команди. Я б не пішов в Другу Лігу до клубу, що не ставить перед собою жодних задач. А в Калуші ж підбирається хороший колектив, тому працюватимемо над тим, щоб підвищитися в класі.


— В команді грає Данило Книш, з яким ви разом пограли в Сталі. Що можете сказати про колектив Калуша загалом?

— З Даньою знайомий ще зі Сталі. Знаю обох воротарів, з одним грали в Сталі, а ще з одним — у Луцьку. В цілому ж скажу, що колектив Калуші класний, всі хлопці відкриті, посміхаються. Колектив — це фундамент та запорука успіху.


— В новій команді гратимете на звичній позиції лівого захисника чи тренер пробує вас на нових ролях?

— В першу чергу я хочу допомагати команді. А грати буду на позиції, яку тренер вважатиме найбільш ефективною саме для мене.


— Сергію, як вважаєте, чому більшість гравців не хоче грати в Другій Лізі навіть попри значний прогрес цього турніру?

— Знаєте, не кожен зможе, поїздивши на «Мерседесі», пересісти в «Жигулі». Напевне є сенс в тому, щоб зробити крок назад, задля того щоб потім зробити два кроки вперед, а не просто топтатися на одному місці.


— Якою є ваша особиста мотивація?

— Любов до футболу та моя сім’я. Але також було приємно прийти до команди, яка ставить перед собою задачі.


Ярослав Кроха