14 лютого 2020 19:19

"Карпаты" сыграли вничью против брестского "Динамо" с Милевским и Хачериди

Товариський матч. 14.02.2020, 16:00. Белек, Туреччина. Переважно хмарно. +12°С.


«КАРПАТИ»: Каніболоцький (Кудрик, 46), Дубінчак (Слива, 83), Халл, Гіоргадзе (Веремієнко, 74), Мартінс, Кльоц, Назарина, Притула (Тлумак, 85), Лях (Лейоус, 67), Танчик (Г. Пасіч, 46), Матар (Бойчук, 67).

Головний тренер – Роман Санжар.

«ДИНАМО»: Павлюченко, Веретіло, Хачеріді, Кікі, Пєчєнін, Кісляк, Нойок, Гордєйчук, Мілевський, Бакай, Лаптєв.

Головний тренер – Сергій Ковальчук.

Голи: Танчик, 33, Матар, 45 – Бакай, 78, Савіцкий, 83.

Нереалізований пенальті: Савіцкий, 76 (воротар).

На голи Володимира Танчика і Матара Діейє в першому таймі білоруси відповіли двома влучними ударами по перерві. Крім того, Олегу Кудрику вдалося парирувати пенальті.

Перший небезпечний момент «леви» створили після подачі кутового з правого флангу. Матар Діейє та Тім Халл опинилися без опіки на ближній штанзі – по воротах пробивав захисник, однак влучив у сітку воріт із зовнішнього боку. Через кілька хвилин карпатівці знову виграли другий поверх – цього разу Матар та Владислав Дубінчак вивели на ударну позицію Остапа Притулу. Від неприємностей «Динамо» врятував кіпер, який потягнув м’яч із самісінького кута. Ще краща нагода була забити у Ростислава Ляха, ідеальну передачу якому віддав Дмитро Кльоц. Проте у ближньому бою 19-річний карпатівець не зумів перехитрити Павла Павлюченка і влучив точно у кіпера. Вкотре на допомогу білорусам прийшов воротар і після штрафного у виконанні Халла з вигідної позиції.

Однак на 33-й хвилині безсилим виявився навіть Павлюченко. «Карпати» провели затяжну атаку, у розв’язці якої Остап Притула грудьми скинув м’яч на Матара, а той знайшов класний момент для удару. Воротарю вдалося м’яч парирувати, та першим на добиванні виявився Володимир Танчик, який розстріляв ціль – 1:0! Лише після пропущеного голу «синьо-білі» почали сміливіше вибігати в атаку. Денис Лаптєв скористався лонгболом від партнера і вийшов на ударну позицію – постріл білоруса виявився сильним, проте не точним. І все ж наприкінці першої половини гри «зелено-білі» закріпили своє домінування на полі. Халл видав довжелезну передачу на хід Ляху, а той втік від Євгена Хачеріді і віддав своєчасну передачу на Матара. Сенегалець правою м’яч прийняв, а лівою пробив з-під захисника у дальній кут – 2:0!

У другому таймі динамівці почали діяти активніше і у команди з Бреста почали з’являтися моменти. Важливо те, що «леви» не притискалися до власних воріт і у відповідь пропонували супернику пресинг та агресивну гру попереду. Це позбавляло білорусів простору і часу на формування нових атак. Крім того, вони вимушені були думати про оборону власних володінь, адже випади «Карпат» були швидкими та доволі масованими.

Небезпечними були і стандарти у виконанні підопічних Романа Санжара. Один з численних кутових завершився розіграшем м’яча і потужним дальнім ударом Кльоца з-за меж штрафного майданчика – перекладина! Вже в наступній атаці білоруси могли зменшувати відставання у рахунку, та м’яч після удару Еліса Бакая пролетів поруч зі штангою. Проте через кілька хвилин Бакай таки долучився до результативної дії. Марвін Мартінс у боротьбі з албанцем зіграв рукою у штрафному майданчику – пенальті. В минулому матчі одинадцятиметровий парирував Антон Каніболоцький, а цього разу бездоганно зіграв Олег Кудрик – воротар «левів» витягнув м’яч з правого нижнього кута після пострілу Павла Савіцкого.

Та все ж кінцівка спарингу була за «Динамо». Спочатку втрата м’яча карпатівцями призвела до атаки правим флангом і увінчалася прострілом у центр штрафного майданчика, де самотній Бакай переправив м’яч у ствір воріт. А через п’ять хвилин вдалося реабілітуватися Савіцкому, який скористався помилкою Геннадія Пасіча – 2:2. В одній з останніх атак львів’яни могли вирвати перемогу. Александру Бойчук пройшов кількох суперників, та замість вигідної передачі вирішив пробивати з гострого кута – неточно.