12 лютого 2020 16:01

Антракт в Премьер-лиге: "Шахтер" уже в Киеве, Цыганков - в общей группе

До вашої уваги — останні новини з життя клубів української Прем'єр-ліги, які незабаром розпочнуть виступи у другій частині сезону.


Після минулого огляду новин під час зимового антракту чемпіон країни, донецький «Шахтар», завершив уже другий збір у Туреччині та повернувся до Києва, де підопічні Луїша Каштру продовжують підготовку до першого матчу 1/16 фіналу Ліги Європи проти португальської «Бенфіки», який відбудеться 20 лютого в Харкові. Додамо, що загалом під час зборів гірники провели вісім контрольних поєдинків, в яких здобули п’ять перемог, двічі зіграли внічию й одного разу поступилися.


Завершальний тиждень проводить на зимових зборах у Туреччині київське «Динамо». Під час другого етапу підготовки кияни вже зіграли проти словенської «Олімпії» (5:0), норвезького «Стремсгодсету» (3:0), боснійського «Борацу» (4:1) та білоруського БАТЕ (1:1). Попереду в біло-синіх дві останні гри — проти казахстанського «Тоболу» (12 лютого) та грузинського «Динамо» із Тбілісі (15-го).


Додамо, що лише 11-го числа до тренувань у загальній групі повернувся капітан команди Віктор Циганков. Раніше у футболіста було діагностовано м'язове ушкодження передньої частини стегна, через що він тиждень займався за індивідуальною програмою. Цими днями кияни також підписали новачка — 21-річного нігерійця Олабірана Блессінга Муїва (Беніто), який уклав контракт із клубом до 2023 року.


Луганська «Зоря» почала другий збір, перемігши казахстанський «Ордабаси» (3:0), потім були вікторії над представником чемпіонату Косова, «Флямуртарі» (1:0), і боснійським «Железнічаром» (4:0). Завершить підготовку команда зустріччю з білоруським «Торпедо-БелАЗ» (14 лютого). Що ж до кадрових новин, то відзначимо, що луганці віддали в оренду до «Руху» захисника Максима Білого.


Чернігівська «Десна» другий збір у Туреччині розпочала нещодавно, але планує встигнути провести чотири матчі (по два на день) — проти китайського «Ханчжоу Грінтаун», латвійської «Валмієри» (13 лютого), данського «Віборга» й білоруського «Вітебська» (16-го). Другий збір команди Олександра Рябоконя триватиме до 20 лютого, і потім чернігівці відразу вирушать до Харкова, де на них чекатиме перший офіційний поєдинок 2020 року — проти «Шахтаря».


Двічі 9 лютого в Туреччині зіграла «Олександрія» — проти казахстанських «Кизил-Жар СК» (2:0) та «Атирау» (0:2). Наступні два матчі олександрійців заплановано на 12 лютого. Цього дня суперниками українців будуть грузинське «Динамо» Тб, а також земляки з «Дніпра-1».


7 лютого двічі грав «Маріуполь». Команда Олександра Бабича суперничала з австрійським «Стрипфінгом» (3:2) та болгарською «Славією» (3:0). 10-го числа в азовців знову було два спаринги: уранці вони зіграли проти «Львова» (1:1), а ввечері помірялися силами із «Чорноморцем» (2:1). 13 лютого маріупольці зустрінуться з представником Латвії — «Валмієрою».


«Колос» Руслана Костишина працює на другому зборі в Туреччині у складі 28-и гравців, які мають провести шість матчів. Перший, проти узбекистанського «Насафу», завершився внічию — 2:2. Потім українці поступилися словацькому «Спартаку» (1:2) та казахстанському «Жетису» (0:1). До завершення збору ковалівці зіграють проти польського «Подбескідзе» Бельсько-Бяла (15 лютого) та білоруського «Шахтаря» із Солігорська (15-го), ще один суперник стане відомий пізніше. Тим часом екс-гравець «Колосу» Андрій Сахневич став футболістом «Вентспілса» з Латвії.


7 лютого розпочав другий збір у Туреччині «Дніпро-1». 9-го числа підопічні Дмитра Михайленка провели перший поєдинок — проти казахстанського «Жетису» (1:1). 12-го дніпряни зіграють проти «Олександрії» й китайського «Чанчунь Ятай». Також у них попереду матчі проти казахстанського «Кайрату» (15 лютого) й грузинського «Динамо» з Батумі (16-го).


Донецький «Олімпік» під час другого збору підписав двох новачків — Дмитра Литвина й Дениса Баланюка, який викликався Андрієм Шевченком до лав національної збірної України. Водночас клуб віддав в оренду «Карпатам» форварда Матара Дійє. У Туреччині «Олімпік» продовжує грати без поразок. 4 лютого українці переграли болгарський «Локомотив» (4:0), а 7-го числа команда Вісенте Гомеса зіграла внічию з македонськими «Работнічками» (1:1) і перемогла «Расінг» із Люксембургу (3:0).


Не дуже багато спарингів на другому зборі проводить полтавська «Ворскла». Команда Юрія Максимова зіграла проти сербського «Спартака» (0:1) та узбекистанського «Насафу» (2:1). До повернення додому на полтавців чекають матчі проти польської «Термаліки» (13 лютого), казахстанських «Ордабаси» (16-го) та «Іртиша» (19-го).


Грають контрольні поєдинки, а також підписують новачків у Туреччині львівські «Карпати». Ще двома новими гравцями колективу стали орендований в «Олімпіку» Матар Дійє та екс-голкіпер молодіжної збірної України Антон Каніболоцький. Роман Санжар перевірив готовність команди у спарингах із боснійською «Тузла Сіті» (0:1), узбекистанським «Металургом» (2:1) та данським «Кьоге» (3:3). 14 лютого на українців чекає пр