4 лютого 2020 10:22

Первая лига. Волевые победы "Миная" и неопределенность с планами "Черкащины"

З-поміж першолігових команд лише «Черкащина» ще не розпочинала підготовку до весняної частини сезону.


За словами генерального директора ФК Юрія Колесника, докладаються зусилля, аби черкаські футболісти продовжили виступ у турнірі, але ситуація дуже напружена. Остаточно вирішиться доля «Черкащини» в середині лютого.


Тим часом продовжує штампувати перемоги в контрольних матчах «Минай». Після звитяги в гостях над елітним «Львовом» підопічні Василя Кобіна взяли гору над словацьким «Татраном» — 4:1 і друголіговим «Ужгородом» — 3:1. До речі, як і в протистоянні зі «Львовом», футболісти «Миная» знову пропускали першими, але це тільки допомагало їм згуртуватися. Порадував результативністю в цих матчах ветеран Владислав Микуляк, добрі фізичні кондиції демонструє й граючий спортивний директор Михайло Кополовець. Керманич Василь Кобін похвалив підопічних за ставлення до тренувального процесу, бажання продемонструвати свої кращі якості. На початку лютого в спарингах зі словацьким «Кошице» та львівським «Рухом» керівництво «Миная» повинно визначитися з тими новачками, що перебувають на перегляді.


Що ж до лідера першолігового чемпіонату, «Руху», то, окрім «Миная», львів’яни з’ясовували стосунки з «Прикарпаттям» та перемогли — 3:2. Поки що контракти з «Рухом» підписали новобранці — воротар Олександр Бандура, захисники Тарас Саків, Юрій Романюк і нападник Станіслав Біленький.


А перед спарингом у Львові футболісти «Прикарпаття» вдома приймали в контрольному матчі «Агробізнес». Івано-франківці доволі неочікувано виграли з великим рахунком — 3:0. Влучні удари в активі Василя Француза, Романа Дитка та Владислава Семотюка. Це не могло не потішити шанувальників «Прикарпаття», адже в січні команду залишили практично всі досвідчені виконавці, й івано-франківцям слід пережити складний період зміни поколінь.


До речі, один із лідерів «Прикарпаття» Ярослав Конкольняк продовжить кар’єру у «Волині». Розраховує головний тренер лучан Андрій Тлумак і на ще двох новачків — захисника Віталія Приндету з «Десни» та нападника Станіслава Куліша з «Дніпра-1». У своєму першому цього року спарингу волиняни розійшлися миром у Києві з молодіжним складом «Динамо» — 0:0.


Поки що ж найбільшу активність на трансферному ринку виявляє «Чорноморець». Керманич Остап Маркевич не приховує, що у другій частині сезону Одесу представлятиме фактично нова команда. І, принаймні, в останньому спарингу з друголіговим «Кристалом», який завершився розгромом херсонців — 5:0, футболісти «Чорноморця» справили приємне враження. 5 лютого одесити вирушають на тривалий збір до Туреччини, де зосередяться на отриманні ігрової практики.