14 січня 2020 15:53

Сергей НАГОРНЯК: "Это, возможно, последний в этом году шанс для многих игроков"

Головний тренер юнацької збірної України U-16 Сергій Нагорняк назвав найближчий збір синьо-жовтих селекційним.


Юнацька збірна України (футболісти не старші 2004 року народження) готується до старту на міжнародному турнірі «Кубок Егейського моря», який із 15-го по 21 січня проходитиме в Туреччині. Про останні новини з табору синьо-жовтих розповів керманич команди Сергій Нагорняк.

— Сергію Миколайовичу, порівняно з минулим збором склад вашої команди помітно змінився...

— Більшою мірою цей етап підготовки я б назвав селекційним. Ми хочемо подивитися у справі якомога більше кандидатів до команди. Футболісти «Шахтаря» й «Динамо» добре нам відомі. Єдиний представник гірників, Денис Почапський, отримав виклик до збірної, ще коли був вільним агентом. Це черговий, але, можливо, й останній цього року шанс для багатьох гравців.

— У нинішньому році експериментів буде менше?

— Безумовно. Зараз протягом чотирьох матчів буде чудовий шанс подивитися на кандидатів до збірної в бойових умовах. Причому викликані футболісти були попереджені про майбутні плани за місяць. Тому хто підтвердить своє право на місце під сонцем, знову ж таки, залежить тільки від самих хлопців. Уже на наступний збір, який відбудеться наприкінці березня, виклик отримають тільки найсильніші виконавці.

— Зараз будете грати з листа чи вже маєте якесь уявлення про майбутніх суперників по турніру?

— Загальні відомості про супротивників ми хлопцям розповімо й покажемо, але для мене головне — бачити дії своїх підопічних. Завдяки керівництву УАФ у нас є можливість у гідних умовах потренуватися в Туреччині кілька днів. Вірю, що за цей час ми зможемо підійти до турніру в бойовій готовності.