13 січня 2020 12:23

Владимир БАЕНКО: "Никогда в жизни не видел такого количества травмированных, как осенью в "Ворскле"

Захисник «Ворскли» Володимир Баєнко, який приєднався до «біло-зелених» минулого літнього міжсезоння, коротко підбив підсумки першої частини сезону 2019/2020 та розповів, з яким настроєм команда буде готуватися до прийдешніх матчів.


- Володимире, вітаємо тебе і родину з новорічно-різдвяними святами. Кінець року ти присвятив відновленню після пошкодження руки, отриманого в Дніпрі. Чи все пройшло за графіком?

- Так, вже повністю відновився. Зараз почуваюся нормально, і готовий приступити до занять разом із командою з першого дня після повернення з відпустки. Новий рік відсвяткували спокійно, по-сімейному. Дружина приготувала багато смачних страв, накрили стіл, загадали кожен свої бажання. У мене й футбольні були, ясна річ. Дитина отримала свої подарунки, зробили кілька яскравих фото, і всі щасливими пішли відпочивати.


- Попри важкий сезон, вдалося таки на мажорній ноті піти у відпустку. Чому навчив минулий рік?

- Не може бути завжди все гладко. Навіть негативний досвід може бути корисним. Важливо вийти з такої ситуації з високо піднятою головою. Знаєте, що мене дійсно вразило? Я ніколи в житті ще не бачив такої кількості травмованих гравців, як у «Ворсклі» в першій частині чемпіонату. А кадри, як відомо, вирішують все. Нам майже ніколи не вдавалося зіграти в оптимальному складі з вищезазначеної причини.


- Кажуть, у тренувальних зборах найтяжче – це самі збори. А для тебе особисто?

- Я чомусь запам’ятав свій період в криворізькому «Гірнику». Хлопці мені кажуть, мовляв, таке собі, простеньке тренування, човниковий біг і те, і се. Пострибали, побігали, всі видихають в момент паузи, а мені здавалось, що тренування вже наближається до кінця. Потім до мене дійшло, що це ще не все, і стало дуже смішно. На полі лежав сніг, в очах, ніби блискавки від фотоспалахів, майже нічого не бачив. Думаю собі, оце потрапив у команду (сміється).


- Які футбольні цілі ставиш перед собою в 2020-му році, чого з командою хотілося б досягнути?

- По-перше, всім, і собі серед них міцного здоров’я. Потрібно за цим слідкувати. Як то кажуть, найкраще лікування – це профілактика. Буде здоров’я, все інше від нас нікуди не подінеться. Яскраві матчі та результат, якого чекають уболівальники, не за горами.