6 січня 2020 16:48
1

Официально: Филипп Будковский - игрок "Десны"

Пилип Будківський – другий змовий новачок команди, сьогодні нападник підписав повноцінний контракт з Десною. Вже 10 січня Будківський приєднається до команди в Чернігові, і розпочне з Десною підготовку до весняної частини сезону 2019/2020.


Коротка біографія

Пилип В’ячеславович Будківський народився 10 березня 1992 в Києві.

У ДЮФЛ України виступав за ФК «Відрадний» (Київ) і «Шахтар» (Донецьк). На професіональному рівні дебютував за «Шахтар-3» 22 вересня 2009 року у Кубку Ліги 2009—2010. У сезоні 2010/11 був найкращим бомбардиром молодіжної першості України за підсумками першої половини турніру.

Коли в другій половині сезону 2010—2011 головний тренер молодіжного складу «гірників» Валерій Яремченко очолив «Іллічівець» (Маріуполь), то запросив низку гравців із Донецька, серед яких був і Будківський. Цей сезон він відіграв добре.

Сезон 2011—2012 розпочав сезон матчем 5 туру проти «Волині». Через два матчі віддав гольовий пас в матчі з «Ворсклою». А ще через два матчі віддав гольовий пас в матчі з «Зорею». У матчі проти «Шахтаря» отримав жовту картку. Вже в другому крузі віддав гольову передачу в матчі з «Ворсклою». Отримав жовту в 26 турі проти «Таврії». Закінчив сезон матчем проти «Оболоні».

13 червня 2013 року був відданий в оренду на сезон 2013/14 до новачка Прем’єр-ліги клубу «Севастополь». Дебютував у матчі 8 туру проти «Карпат». Де отримав жовту картку. У своєму наступному матчі проти донецького «Металурга» забив гол на 90 хвилині матчу. Відзначився голом у матчі 15 туру проти «Говерли» на 68 хвилині. Завершив частину сезону матчем з «Динамо». Там він отримав жовту картку. Провів за «моряків» лише півроку.

У січні 2014 року був відданий на два роки в оренду до луганської «Зорі». Дебютував за клуб матчем з «Ворсклою» . А закінчив сезон матчем проти «Севастополя».

Почав сезон2014—2015 матчем 2 кваліфікаційного раунду Ліги Європи з клубом «Лячі». Там він подарував луганцям перемогу, забивши на 87 хвилині матчу. У 3 турі чемпіонату забив гол у ворота «Металіста». У новому єврокубковому матчі з «Феєнордом» отримав жовту картку. А далі дуже багато їх отримував. Відзначився дублем у матчі проти «Металурга». Віддав гольову передачу в новому матчі проти «Металіста». Забивав голт у ворота дніпропетровського «Дніпра» в 10 і 23 турах. А також забивав «Волині», донецькому «Металургу» і «Ворсклі».

Сезон 2015—2016 розпочав сезон матчем проти «Металіста». У 4 турі чемпіонату, проти «Олімпіка», оформив дубль. Він забив на 82 і 85 хвилинах. Отримав жовту картку у матчі. У матчі-відповіді проти «Легії», в кваліфікації Ліги Європи, отримав жовту картку. Відзначився гольовою передачею в матчі проти львівських «Карпат». Відзначився дублем у кубковому матчі, проти харківського «Геліоса». Це стало початком його 7 матчевої серії голів. Після цього матчу він знову забивав «Геліосу», забивав «Ворсклі», «Олександрії», «Говерлі», «Волині» і «Металургу». (У останньому віддав також гольову передачу.) Через матч забив гол у ворота «Сталі». А ще через матч, два тури поспіль, забивав голи «Олімпіку» і «Чорноморцю». Через тур забив гол у ворота «Карпат». 5 матчів поспіль не міг забити. Але у матчі з «Говерлою», відзначився голом на 40 і 46 хвилинах. Одразу в наступному матчі забив гол на 12 хвилині в ворота «Ворскли». Став другим бомбадиром чемпіонату, забивши 14 голів. Цікаво, що всі вони були забиті з гри. Завершив сезон першим фінальним матчем Кубка України в історії «Зорі». Але луганчани поступилися в фіналі донецькому «Шахтарю».

13 липня 2016 року був відданий в оренду в махачкалинський «Анжі». По завершенні терміну оренди Пилип покинув російський клуб та знову на правах оренди був відданий в бельгійський «Кортрейк». Також на правах оренди провів 9 матчів у складі французького «Сошо». На початку 2019 року повернувся до «Зорі», а 6 січня 2020 року підписав контракт з чернігівською «Десною».

З 2007 по 2011 рік виступав за юнацькі збірні України різних вікових категорій. З 2011 по 2014 рік виступав за молодіжну збірну України, де досяг найбільших успіхів, забивши 19 м’ячів за 26 матчів. Дебютував у матчі проти збірної Білорусі. У ще декількох матчах виходив на заміну. Став учасником Євро-2016, але жодного разу не з’явився на полі.
Хм, если Русин останется в Динамо, не маловато ли форвардов у Скрипника останется?
Хотя Будка не вписывается в игровую модель Скрипника.