31 грудня 2020 17:05

Триумфы в сборных и намек на светлое будущее. Топ-5 моментов для "Динамо" в 2019 году

В останній день 2019-го "Динамоманія" вирішила пригадати, яким цей рік був для київського клубу.


Звичайно, точно можна сказати, що занести в актив рік, що минув, "Динамо" аж ніяк не може. Невихід у груповий етап Ліги чемпіонів, виліт з Ліги Європи та майже втрачені шанси на чемпіонство у нинішньому сезоні...


Проте були і світлі плями, які і пропонуємо згадати.


Тріумф збірної України U-20 на чемпіонаті світу


І саме динамівці були чи не головною рушійною силою цієї команди. Розпочали переможну справу Сергій Булеца та Денис Попов у матчі із США, а масну крапку у фіналі поставили Владислав Супряга та Георгій Цитаішвілі. Одного разу з’явився на полі і воротар Владислав Кучерук, який підмінив Андрія Луніна.


Дуже приємно, що футболісти не зупинилися на досягнутому, а продовжують зростати. Попов наприкінці осінньої частини став основним захисником "Динамо", отримує час і Цитаішвілі, якому тільки недавно виповнилося 19. А Булеца і Супряга постійно грають в оренді за СК "Дніпро-1".


Вихід національної збірної на ЄВРО-2020


Знову ж таки, динамівці доклали до цього історичного досягнення і свої сили. Постійний ігровий час у відборі на чемпіонат Європи отримували Віталій Миколенко, Віктор Циганков і Олександр Караваєв.


Циганков ще й тричі відзначився у воротах суперників. А Артему Бєсєдіну вистачило одного виходу на заміну, щоб забити один з найважливіших голів – у ворота Сербії в останньому турі. Саме цей гол дозволив Україні потрапити до першого кошика під час жеребкування фінальної частини.



Зміна на тренерському містку


Влітку "Динамо" отримало нового-старого головного тренера. Ігор Суркіс прийняв рішення звільнити Олександра Хацкевича після невдачі у кваліфікації Ліги чемпіонів.


На наступний день було оголошено, що "біло-синіх" очолив Олексій Михайличенко, який уже працював з командою у 2002-2004 роках.


Виліт з групи Ліги Європи стався вже під керівництвом Михайличенка, але Ігор Суркіс вирішив все ж надати наставнику шанс. Варто зауважити, що команду у міжсезоння готував Хацкевич, тому Олексію Олександровичу дісталися ті напрацювання, які вбачав білоруський фахівець.


Тому, можливо, рішення Ігоря Михайловича є вірним. Але навесні з Михайличенка спитають уже по повній.


Кубковий матч проти "Шахтаря" – просто топ!


Напевне, найкращий поєдинок у виконанні футболістів "Динамо" у 2019 році. Можливо, і не за якістю гри, але за емоціями – точно.


Сергій Сидорчук забив неймовірний гол ударом здалеку, а траєкторія польоту м’яча не піддається логіці. Донеччанам вдалося відігратися у компенсований до другого тайму час. Та все ж у додатковий час Денис "Серхіо" Попов у потужному стрибку схилив чашу терезів на користь "Динамо". Крім того, на повну заявивши про свої плани на місце у старті.


Також не можна оминути протистояння з "Шахтарем" за Суперкубок України. Перевернувши гру з ніг на голову за 4 хвилини, "біло-сині" забрали трофей собі. Єдиний трофей у 2019 році.



"Динамо" - "Ювентус" 3:0! Команда U-19 подарувала шанс на світле майбутнє


Тут мова не про основну команду, а про підопічних Ігоря Костюка. Так уже зараз виходить, що прихильники "Динамо" пильно слідкують за U-19. Можливо, навіть пильніше, аніж за основою.


Можемо констатувати, що юнацька команда залишилася непереможною на міжнародній арені у 2019 році (виліт від "Хоффенхайму" стався після серії 11-метрових ударів). А домашній матч з однолітками з "Ювентуса" у лютому приніс найприємніші емоції.


При цьому підопічні Ігоря Костюка і надалі продовжують радувати вболівальників. Попереду – зустріч із загребськими одноклубниками за місце в 1/8 фіналу Юнацької ліги УЄФА.


Під новорічну ялинку залишається забажати, що скоро і основна команда "Динамо" зможе на рівних протистояти таким грандам як "Ювентус" чи "Челсі". Або ж, принаймні, повернути нарешті на НСК "Олімпійський" гімн Ліги чемпіонів...