27 грудня 2019 12:18

Легионеры сборной Украины в первой части сезона-2019/20. Эдуард Соболь

Уже зараз можна з упевненістю сказати, що чергова оренда захисника «Шахтаря» Едуарда Соболя виявилася для футболіста збірної України корисною та продуктивною.


У «Брюгге» українець майже одразу став своїм. Нинішній лідер чемпіонату Бельгії провів у першій частині сезону-2019/2020 32 поєдинки, і лише у трьох із них Соболя не було хоча б серед запасних.


Надійна гра в обороні та постійні рейди на чужу половину поля стали справжньою візитівкою лівого захисника збірної України. Не розгубився наш хлопець й у Лізі чемпіонів, де на його долю випали матчі проти мадридського «Реалу» (двічі) та французького «Парі Сен-Жермен». І хоча зачепитися за очки його команді вдалося лише у виїзній грі з іспанцями (2:2), погодьтеся, битви на такому рівні — це чудова школа життя та футболу.


Немає рівних «Брюгге» в першості Бельгії, де на рахунку Едуарда — дві гольові передачі й жодного попередження. Для крайнього захисника, який постійно перебуває в русі, це важлива деталь, що свідчить про максимальні пильність та дисциплінованість. Пробилася команда й до півфіналу Кубку Бельгії, де 21 січня (вдома) та 4 лютого (на виїзді) гратиме із «Зюльте-Варегемом».


Отже, якщо не трапиться несподіванок, цей сезон Соболь має довести до позитивного фінішу.


Додамо, що 2020 рік «Брюгге» розпочне 18 січня виїзним поєдинком 22-го туру чемпіонату Бельгії проти «Андерлехту».