27 грудня 2019 10:39

Семь клубов первой лиги подали заявки на получение аттестата для участия в чемпионате УПЛ

За винятком «Металіста 1925», решта першолігових команд перебувають у відпустці.


Харків’яни цими днями проводять короткочасний збір, який завершиться 28 грудня. Його мета, за словами головного тренера Андрія Демченка, — поліпшити фізичні кондиції гравців. Підписали слобожани вже й першого новачка. Ідеться про колишнього капітана «Кременя» Сергія Ченбая.


Новим керманичем «Руху» став Юрій Бакалов. Місцевим шанувальникам футболу його особливо представляти не треба, адже на початку цього сезону він очолював елітний «Львів». Завдання в жовто-чорних залишилося незмінним - підвищитися в класі. Із відпустки вони повертаються 15 січня і два з трьох запланованих етапів підготовки проведуть у Туреччині. Більше не виступатимуть за «Рух» Леандро, Максим Каленчук і його тезко - Банасевич.


А от у «Миколаєві» з керманичем ніяк не визначаться. Серед головних претендентів на цю посаду - відомий наставник Ілля Близнюк.


Можна не сумніватися, що тренерам зараз не до відпочинку, адже в розпалі селекційна робота. Передусім треба подбати про надійну заміну для тих виконавців, які з різних причин залишили свої команди. В інших клубах вирішили працевлаштуватися екс-волиняни Міха Горопевшек, Євген Неплях, Віталій Пономар, уже колишні гравці «Чорноморця» Володимир Аржанов, Андрій Ткачук, Сергій Воронін, Костянтин Ярошенко, Дмитро Рижук та їхні колеги з «Прикарпаття» Ігор Худоб’як, Володимир Боришкевич, Петро Ковальчук та Віктор Данищук.


Наостанок повідомимо, що, за достовірною інформацією, уже сім першолігових клубів подали заявки на отримання атестату для участі в чемпіонаті УПЛ. Це «Рух», «Волинь», «Минай», «Інгулець», «Оболонь-Бровар», «Металіст 1925» і «Чорноморець».