16 грудня 2019 10:18
1

Бонавентуре ДЕННИС: "В Бельгии легче забивать. Вспомните Теодорчика, который не мог раскрыться в "Динамо"

Колишній футболіст Зорі розповів про власне життя після переходу в Брюгге, а також про початок кар’єри в УПЛ. ЕКСКЛЮЗИВ у ПРОФУТБОЛІ.

Автор Роман Куплевацький


Про матч з Реалом


Перед грою я жартував із моїм другом і ми домовились: якщо заб’ю Реалу – відсвяткую у стилі Кріштіану. Я обожнюю Роналду і коли забив – знав що робити. Реал Мадрид – найкраща команда в світі, щасливий, що забив їм двічі. Після гри я забрав футболку Рамоса. Він легендарний футболіст, дуже сильний захисник.


Про слабкiсть до вишуканих речей


Годинник, про який говорив Сергій Рафаїлов, коштував не 35 тисяч євро. Я заплатив 45 тисяч. Справа не в кількості грошей. Мені подобаються вишукані речі, я люблю гуляти, жити у своє задоволення. Красивий одяг – це теж частина хорошого життя. Тому мені все одно, що подумають. Ти живеш заради себе і маєш бути щасливим.


Про Соболя


Ми грали разом у Зорі. Він залишається таким самим хлопцем. Соболь хороший футболіст і людина. Ми товаришуємо. Нашим партнерам у Брюгге іноді дістається на тренуваннях. Ми підколюємо їх, а вони не розуміють. Це доволі смішно. Називаємо один одного Братом. Коли я дзвоню йому – ми розмовляємо англійською, він хоче підтягнути її. А в грі за звичкою російською. Я був в Україні достатньо тривалий час. Коли після трансферу в іншу команду ти зустрічаєш колишніх одноклубників – це завжди плюс.


Про Вернидуба


Вернидуб дуже хороший тренер, справжній професіонал. Він дав мені свободу на полі: іноді я грав нападника, іноді вінгера. Він дав мені впевненість і можливість грати так, як я хочу. Це дуже допомогло. Я розслабився і почав забивати. У другій частині сезону мені було набагато легше. Пам’ятаю голи Шахтарю і Динамо. Ще згадуються матчі з Манчестер Юнайтед, ми грали в дуже хороший футбол.


Про рiзницю мiж чемпiонатами


В Україні багато досвідчених футболістів, особливо захисників. Всі команди постійно думають про результат. Бельгійський чемпіонат більше орієнтований на розвиток молодих футболістів. Тут легше забивати. Є декілька прикладів: згадайте Теодорчика, який не зміг розкритися у Динамо, а потім перейшов в Андерлехт і забив 20 м’ячів. Так само і Мбокані. Він зараз дуже багато забиває за Антверпен.

Хороший ответ тем, кто мне на днях этих сбитых летчиков в пример приводил.