9 грудня 2019 15:33

Владимир ЕЗЕРСКИЙ: "Это был положительный год для сборной Украины"

Головний тренер юнацької збірної України U-18 Володимир Єзерський хотів би побільше матчів для своєї команди.


Минулого тижня відбулося жеребкування кваліфікаційного раунду Євро-2021 (U-19), матчі якого проходитимуть із 10-го по 16 жовтня наступного року.

Результати цього жеребкування, а також підсумки року для збірної України (футболісти не старші 2002 року народження) прокоментував головний тренер команди Володимир Єзерський.

— Володимире Івановичу, як ви оціните рік, що завершується, для своєї команди?

— Загалом позитивно. Єдиною прикрістю став виступ в еліт-раунді чемпіонату Європи U-17. Але на тому турнірі мені дуже не сподобалося суддівство. І якщо звернутися до відео, то всі зрозуміють, що саме цей фактор завадив нашій команді пробитися до фінальної частини Євро. До хлопців ніяких претензій немає, усі проявили себе з найкращого боку.

Протягом року через різні причини нам не вдавалося залучати до роботи всіх кращих виконавців, але це дало поштовх для інших гравців, яким я можу тільки сказати спасибі за виконану роботу.

Також я хотів би подякувати керівництву УАФ за створені умови. Проблем із підготовкою в нас ніколи не виникало. Не можу обійти увагою й роботу клубів, які готували для збірної України футболістів. Тому в наступний рік ми дивимося з оптимізмом.

— Які гравці у 2019 році стали для вас відкриттям?

— Не буду зараз називати прізвищ, але є група виконавців, які протягом двох останніх років практично завжди були на рівні. Головне, щоб вони не зупинялися в розвитку.

— У році, що минає, ваша збірна зіграла 10 матчів. Цього достатньо для зіграності команди?

— Як подивитися. Адже після кваліфікації, яка відбулася в кінці березня, потім ми зібралися в серпні й жовтні, і ці етапи підготовки більшою мірою мали селекційний характер. Звичайно, хотілося б і матчів більше, і щоб рівень суперників був вищим. І дуже важливо, щоб було розуміння з клубами в плані запрошення гравців, адже, беручи участь у матчах збірних, футболісти отримують найкращий шанс прогресувати, це вершина для кожного виконавця.

— Як оціните результати жеребкування кваліфікаційного раунду Євро-2021 (U-19)?

— Ми вже зустрічалися зі збірними Ізраїлю та Чорногорії. В ізраїльтян добре працює вертикаль збірних, тому вони завжди конкурентоспроможні, із ними завжди нелегко. Чорногорців ми обіграли з рахунком 2:0, проте голи забили під завісу зустрічі. Це теж непростий суперник, з яким буде важко. А рівень команди Білорусі мені поки що складно спрогнозувати. Хоча можу сказати, що в наших сусідів футбол зараз на підйомі. Фаворита в нашій групі немає, рівні шанси на успіх у цьому суперництві мають усі збірні.