7 грудня 2019 21:27

Руслан КОСТЫШИН: "Если судья ошибался, то пусть Дмитрий Михайленко защищает свою команду"

Головний тренер ковалівського «Колосу» Руслан Костишин відповів на запитання журналістів на пресконференції після гри проти СК «Дніпро-1»:


— Для нас був гарний початок. Ми дуже агресивно вийшли. Команда добре рухалася і пресингувала, а завдання у хлопців було по можливості пресингувати весь матч. Хлопці були заведені, нам все вдавалося і ми забили гол з пенальті. Ну, а після вилучення і другого голу вже складно щось коментувати, адже за таких умов, як ми виглядали, СК «Дніпро-1» було важко переломити хід гри. Тим більш, їх було на одного футболіста менше.


— Здалося, що на початку гри, по вашій жестикуляції, ви все одно були чимось незадоволені?


— Та мені і футболісти казали, що можна бути спокійніше (посміхається). Нам все вдавалося, але мені хотілося ще більшого, щоб було ще краще. Я сам по собі емоційний. У нас гарний виходив пресинг, і тут хлопці виконали те, про що ми і домовлялися. Тому я задоволений настроєм на гру, ну а результат я не хочу коментувати, оскільки у суперника було вилучення.


— Наскільки сьогодні вплинуло на гру команди ваше висловлювання на пресконференції після гри проти «Ворскли», адже його потім підхопили багато ЗМІ?


— На нас вплинуло зовсім інше. Хто цікавиться нашою командою, той знає, що трапилося, і це значно сильніше, ніж історія з комбайнами. У нашого капітана команди – велике горе, і ми грали для нього, і це не стосується комбайнів. Але я за те, щоб кожен тренер захищав свою команду. Якщо суддя помиляється, то тренер команду повинен захищати. Чому не так? Якщо суддя сьогодні помилявся, то нехай Дмитро Станіславович захищає свою команду. Тут нічого такого нема. Не можна робити вигляд, що нічого не відбувається. Вони помиляються знову і знову, а ти повинен робити вигляд, що все добре і бути толерантним? У кожного свій характер. У мене такий, що я не можу мовчати. Тому, якщо на думку представників «Дніпра-1» було неправильне суддівство, то нехай висловлюють свою думку – це буде правильно. Нехай їх роботу розбирають відповідні комітети і відстороняють від ігор. А мовчання йде тільки на користь суддям, які помиляються дуже часто.


— Сьогодні у гру повернувся Бондаренко. Який зараз його стан?


— Незалежно від рахунку, я збирався його сьогодні випустити. Коли ми входили в сезон, то в колективі у нас була домовленість, що грають усі. І Бондаренко на це заслуговував, адже був кращим бомбардиром у нас і у Другій лізі, і у Першій лізі. Він заслужив,щоб дебютувати в УПЛ. Він набрав кондиції і я його вітаю з першим матчем в Прем’єр – лізі за команду «Колос», хоча він там за когось грав ще років вісім тому.