7 грудня 2019 11:57
1

Депутат ЛГС Карбовник: "Передача "Карпатам" земли вокруг "Украины" пойдет Львову на пользу"

Важливість надання «Карпатам» дозволу на передачу земельної ділянки навколо стадіону «Україна» в довготривалу оренду на пільгових умовах складно переоцінити. Детальніше про ситуацію, що склалася, розповів депутат Львівської міської ради 7-го скликання Андрій Карбовник.


– У грудні планується два пленарних засідання: 12-го та 27-го, – розповідає Андрій Миколайович. – Очевидно, карпатівське питання розглядатиметься 27-го грудня. Для позитивного результату потрібна більшість, а це, як мінімум, 33 голоси. Хочу вірити, що більшість депутатів Львівської міської ради є патріотами свого міста. Сподіваюся, що вони проголосують і зроблять крок назустріч клубу. Справа не лише у потребах «Карпат». Позитивне голосування створить передумови для розвитку інфраструктури та допоможе зробити Львів зручнішим. Вважаю, що розглядати це питання варто не лише як суто футбольне. Воно має значення для усіх мешканців міста.


– Які загалом настрої панують у депутатському корпусі, якщо аналізувати їхні погляди на ситуацію, що склалася зі стадіоном «Україна»?
– У мене поки не було особливих дискусій щодо цього приводу. Проте ми мали схожі приклади, коли виключно міськими силами не змогли досягнути бажаних результатів, відтак, у нас існує лише два шляхи: кошти інвесторів та допомога держави. Враховуючи той факт, що держава вже посприяла з будівництвом одного спортивного об’єкту, зараз на це сподіватися не доводиться. Тому вся надія на приватних інвесторів. В даному випадку це футбольний клуб «Карпати». Залишається цей інтерес просто підтримати.


– Депутати усвідомлюють важливість голосування?
– Можу говорити лише про себе. Особисто я був присутнім на презентації карпатівського проєкту. Я вивчав питання, пов’язане з «Україною», не лише у зв’язку з тим, що повинен був зробити це як депутат. «Карпати» є дуже близькими для мене, я давно вболіваю за цю команду. Можу запевнити, що прийняте рішення піде місту на користь. Свого часу Львів так само отримував виключно позитив від перемог «левів» на європейській арені.


– Погодьтеся, ситуація зі спортивними майданчиками у місті є жахливою.
– Про що казати, якщо після Чемпіонату Європи 2012-го року у місті не збудовано жодного великого спортивного об’єкту! Найгірше, що ніякого руху у цьому напрямку немає. Коли зараз ми бачимо ініціативу від «Карпат», то повинні підтримати її і посприяти у втіленні в життя. Всі зміни, пов’язані зі спорткомплексами, відбуваються, скоріше, у зворотному напрямку. Стадіони забудовуються і відверто знищуються. Ця тенденція лякає і ми маємо її перервати. Депутати просто зобов’язані це зробити. Погляньте хоча б на «Україну», яка не відповідає критеріям сучасного стадіону.


– Це питання залишається невирішеним протягом багатьох років. Ви бачите в цьому певну заангажованість окремих осіб?
– Звичайно! Вона тут однозначно присутня. І справа навіть не стільки в депутатах, як у міських чиновниках найвищого рівня, які просто не зацікавлені в допомозі клубу.


– З вашого досвіду питання у галузі спорту часто отримують підтримку від ЛМР?
– У нас давно не було таких великих і серйозних проектів. Невеличкі майданчики будуються зусиллями окремих людей, втім цього недостатньо. Зараз ми повинні об’єднатися навколо «Карпат» і допомогти клубу, який є брендом нашого міста. Сподіваюся, що вже найближчим часом відповідною ухвалою Львівської міської ради справа зрушиться з місця.

чтобы передать землю в центре Львова фк "Карпаты" нужно составить проект что там должно быть построено, сделано, четкие сроки, штрафные санкции, и механизм безвозмезного возврата в случае не выполнения взятых обязательств.
в противном случае это просто кому-то подарить землю и фк "Карпаты" никакой пользы от этого не будет.