6 грудня 2019 21:23
1

Имущество "Металлиста" предписано вернуть в собственность Харьковской области в течение двух недель

Голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Олексіій Кучер провів робочу нараду на стадіоні "Металіст". Як повідомляє офіційний сайт адміністрації, під час заходу в.о. начальника Управління у справах молоді та спорту ХОДА Юлія Подлозкова заявила про те, що треті особи більше року користуються приміщеннями та землею, які Кабмін розпорядився передати облдержадміністрації.


З майном, конфіскованим судом у втікача Сергія Курченка, починаючи з квітня 2018 року відбувалися "дивацтва". 11 квітня 2018 року вийшло розпорядження Кабінету міністрів України, яким майнові комплекси, конфісковані у ПАТ "Футбольний клуб "Металіст", ТОВ "Металіст Холдинг" і "Металіст арена", передавалися до сфери управління Харківської обласної державної адміністрації. Тим не менш, протягом цілого 2018 року майно в обласну власність так і не прийняли. А в 2019-му в облдержадміністрацію надійшов лист від Головного територіального управління юстиції в Харківській області про те, що було винесено судову постанову: призупинити будь-які дії щодо арештованого майна. У результаті до цього часу частина приміщень стадіону "Металіст", частина дитячої футбольної академії "Металіста", база в селищі Високому й інші об'єкти не прийняті в управління ОДА.


"Я хотів би почути реальну картину: що відбувалося і чому відбувалося саме так", - звернувся Олексій Кучер до представників КП "ОСК "Металіст", Управління у справах молоді та спорту ХОДА та інших учасників наради.


Учасники наради повідомили Олексію Кучеру, що про цю ситуацію протягом 2018-2019 років неодноразово доповідали голові ХОДА, однак питання не вирішувалося.


Олексій Кучер доручив Управлінню у справах молоді та спорту ХОДА негайно розібратися в проблемі та вирішити її.


"Протягом року, по-перше, не виконувалося судове рішення, а за невиконання судового рішення може настати пов'язана з ним відповідальність. По-друге, необхідно розуміти, що хтось усе-таки користувався цими приміщеннями та користується досі. А це прибуток. Треті особи отримують доходи. Фактично ми можемо припустити, що кінцевим бенефіціаром і на сьогодні є Курченко, - підкреслив Олексій Кучер. - Прошу негайно відреагувати на все, що відбувається. Даю вам термін у 2 тижні, щоб ми все-таки перереєстрували, виконали розпорядження Кабміну та рішення суду. Це дуже важливо, тому що харків'янам ми повинні повернути ці приміщення та один з найкращих стадіонів України".

В следующем году вернется. Он вам даст майно.