4 грудня 2019 17:11
2

Александр Петраков - о церемонии "Футбольные звезды Украины": "Денис Попов позвонил и сказал, что его не будет"

Наставник юнацької збірної України Олександр Петраков прокоментував свою нагороду на церемонії «Футбольні зірки України», а також розповів, чому на ній не був присутній Денис Попов.


— На церемонії «Футбольні зірки України» ви стали лауреатом у спеціальній номінації «Найкращий тренер молодіжних команд». Такий приз повинен стати традиційним?


— Я вперше дізнався, що є така номінація, коли мене запросили на сцену для нагородження. Для мене це була повна несподіванка і водночас гордість, що я зробив внесок у становлення наших юних обдарувань. Я двома руками за те, щоб такий приз став щорічним. Тренери юнацьких команд заслуговують, щоб про них знали більше.


— На церемонії нагородження на сцені ви були разом тільки з одним чемпіоном світу, Валерієм Бондарем, хоча йому мав скласти компанію київський динамівець Денис Попов...


— Враховуючи, що 16 грудня УАФ організовує урочистий вечір на честь нашої перемоги на чемпіонаті світу, ми вирішили зайвий раз не турбувати хлопців. Я прийняв рішення прийти лише з капітаном команди й віце-капітаном. Але Денис Попов в останній момент зателефонував і сказав, що його не буде. Причин своєї відсутності він не повідомив. Можна лише здогадуватися, чому так сталося...

Как по мне, то Петраков заслуживает звания "Лучший тренер года", а не только молодежных команд. ИМХО, выигрыш ЧМ U-20 впечатляет больше, чем выход Украины на ЧЕ из группы с 1-го места. Этого ожидали меньше. К тому же странный момент: оказывается перед церемонией об этой номинации никто не знал. Выглядит это так, как будто Павелко хотелось наградить своего кума, а не дать что-то Петракову было бы тупо, вот и придумали эту "тайную" номинацию.
На церемонии динамовцы замечены не были