21 листопада 2019 16:56
2

Секретарь КДК УАФ: "Поскольку дискриминационное поведение болельщиков "Динамо" было повторным, выбрана более жесткая санкция"

Секретар КДК УАФ Ігор Грищенко в коментарі Максиму Опанасюку і Богдану Мушті пояснив причину суворого покарання для Динамо за дії вболівальників у харківському поєдинку УПЛ проти Шахтаря:


"Динамо покарано матчем без глядачів і грошовим штрафом у розмірі 500 тисяч гривень. Ми брали до уваги повторність. У 2017 році була акція фанатів Динамо “100% білий” (взагалі-то акція ультрас Динамо називалася “Біла шиза”, а “100% білий – банер, який вивісили фанати прим. ред), яка була розцінена нами як дискримінаційна. Відповідальність за неї передбачена тією ж нормою правил – грошовий штраф і один матч без глядачів. Відповідно до існуючих правил і оскільки дана поведінка вболівальників киян була повторною, обрана жорстокіша санкція.


Чому Шахтар за подібну поведінку вболівальників у харківському матчі з Айнтрахтом отримав штраф 10 тисяч євро, закриття одного сектору і зобов’язання вивісити банер з гаслом проти расизму? Це запитання до наших колег з УЄФА.


Дискваліфікація не розповсюджується на найближчий домашній матч Динамо з Маріуполем, адже клуб має офіційно отримати рішення і мати право на його оскарження", - сказав Грищенко.


Щодо Тайсона, який показав показав непристойний жест і удар м’ячем у бік трибун:

"Для нас основними доказами були офіційні рапорти з матчу. Ми ознайомилися з відео, які поширювалися в мережі інтернет, побачили реакцію футболістів Динамо і звернули увагу на дії арбітра. Це все в комплексі дало нам комфортну впевненість у нашому рішенні. Ми давали оцінку.


В рамках цього епізоду Тайсон отримав червону картку за свій жест. Ми отримали лист від FIFPro з проханням анулювати червону картку бразильця. Звернувши увагу на звернення FIFPro і розголос у світі, на резонанс. Ми врахували ці обставини і одноголосно прийняли рішення, що Тайсон має отримати покарання, і він його отримав у вигляді одного матчу. Думаю, що рішення достатньо зважене і справедливе", - додав Грищенко.

Гниле КДК, гнила УАФ.
1. А чем плохо быть 100% белым, это что кого-то чем-то обижает? Там же не слова про черный?
Сколько себя помню, фан сектор часто просил болельщиков приходить в белом (один из цветов клуба), что бы на трибунах красиво смотрелось.
2. Поведение игроков Динамо. А причем тут оно? Цыганков успокаивал знакомого, который от чего то плакал. Знал бы Витя, что вы его приплетете, он наверное не успокаивал бы Тайсона, повезло, что еще его в расизме не обвинили, так как игроки Шахтера не спешили успокоить своего нежного капитана, и какой-то белый соперник Витя, это делал. А Жора Бущан знает насколько УАФ не адекватное, потому и просил фанатов успокоится, несмотря на то, что расист Тайсон пнул мячом в фанов и показал им средний палец, за то, что они белые.
Так что неуважаемый секретарь, все ваши решения высосаны из пальца.