15 листопада 2019 21:14

Украина U-21 - Дания U-21 2:3. Отчет о матче

Четвертим суперником української «молодіжки» у кваліфікаційному турнірі чемпіонату Європи став лідер групи — збірна Данії, яка виграла всі три свої попередні матчі.


Синьо-жовті розпочали зустріч активно, застосовували, часом вдало, пресинг. Тож швидкий гол данців виглядав нелогічним. Бондар у простій ситуації, розпочинаючи атаку, помилився, виконуючи передачу на Алібекова. Цей пас перехопив Ольсен, який чудово скористався нагодою. Данський нападник пройшов із м’ячем майже до воротарського майданчика, звільнився від опіки того ж Бондаря та красивим ударом переграв Білика.


Пропущений м’яч не вплинув на план українців на гру, адже навіть нічийний рахунок, виходячи з турнірної ситуації, не міг їх влаштувати. Проте на 14-й хвилині господарі дозволили суперникам провести ще одну майже аналогічну контратаку. Цього разу помилився Попов, але Білик з ударом Брюн-Ларсена впорався. Серія помилок від підопічних Руслана Ротаня не закінчилася й на цьому. Невдовзі обрізався ще й Алібеков, але знову партнерів підстрахував Білик.


Загалом вихід в атаку через короткий та середній пас у синьо-жовтих виглядав не кращим чином. Вдалося створити момент після кутового, але в Попова не вийшов завершальний удар головою. Данці ж свій кутовий реалізували. Дубль оформив Ольсен, який вдало підключився до розіграшу стандарту другим темпом. Лише ближче до перерви господарі створили напругу біля воріт суперника: удар Корнієнка здалеку у стрибку парирував Крістенсен, а Шапаренко пробив вище поперечини.


У другому таймі українці активізували атакувальні дії. Небезпечно пробивав зі штрафного Шапаренко — данців виручив голкіпер. Згодом Русин завершив свій прохід ударом у стійку. Але на 59-й хвилині Ольсен поблизу кута штрафного хитнув Стецькова та пробив у дальній нижній кут. М’яч рикошетом від стійки опинився в сітці. 0:3.


І лише після цього рахунок вдалося «розмочити». Швидка атака збірної України завершилася прострілом Вантуха на Русина. 1:3. Невдовзі ж сценарій гри взагалі змінився кардинально. Синьо-жовті отримали чисельну перевагу після вилучення Беха, який порушив правила у своєму штрафному проти Цітаішвілі. Голкіпер парирував удар з пенальті від Шапаренка, але той-таки Цітаішвілі був першим на добиванні. Завершальні хвилини команда Ротаня провела в атаці, але зрівняти рахунок їй не вдалося.


Наступний матч відбірного турніру збірна України проведе 27 березня 2020 року на виїзді проти команди Мальти.


Євро-2021 (U-21). Кваліфікаційний турнір. Група 8


Україна (U-21) — Данія (U-21) — 2:3 (0:2)


Голи: Русин (63), Цітаішвілі (73) — Ольсен (5, 24, 59).


На 73-й хвилині Шапаренко не реалізував пенальті.


Україна (U-21): Білик, Конопля (Супряга, 79), Попов, Бондар, Корнієнко, Алібеков (к) (Чех, 46), Шапаренко (Булеца, 75), Стецьков (Топалов, 64), Лєднєв (Цітаішвілі, 64), Вантух, Русин.


Запасні: Нещерет, Назаренко, Кравчук, Бабогло.


Тренер: Руслан Ротань.


Данія (U-21): Крістенсен, Аньємбе (Юльманн, 83), Нельссон (к), Бех, Поульсен, Лаурсен, Нартей (Серенсен, 75), Кофод, Ольсен (Расмуссен, 82), Дамсгор (Дреєр, 70), Брюн-Ларсен.


Запасні: Віндаль-Йєнсен, Одгор, Сері, М. Мадсен, Роерсльов, Н. Мадсен.


Тренер: Альберт Капеллас Хермс.


15 листопада. Львів. Стадіон «Арена Львів».


Арбітр: Адрієн Жакоте (Швейцарія).


Попереджені: Шапаренко (36), Корнієнко (79), Русин (90) — Нартей (49), Поульсен (74).


Вилучений: Бех (72).