15 листопада 2019 18:08

Роман САНЖАР: "Молодым игрокам "Карпат" нужна уверенность"

Коментар головного тренера львівських «Карпат» Романа Санжара.


– Чи піде на користь команді двотижнева пауза у чемпіонаті?


– Безумовно, насамперед у фізичному плані, адже є час для того, щоб підтягнути нашу функціональну підготовку. До гри з «Олімпіком» ще далеко, тому можна відволіктись від психологічних навантажень. У цьому нам радше допомагає не ігрова пауза, а той позитивний момент, що поступаючись у минулому матчі у два м’ячі, ми змогли зрівняти рахунок.


– Кого зі своїх підопічних можете відзначити у поєдинку із «Маріуполем»?


– Мені сподобалась гра Єгора Назарини, який відзначився дублем. Зрештою, це відзначаю не лише я, а й чимало футбольних видань та експертів позитивно оцінили дії нашого хавбека у минулому турі. Також відзначу Ярослава Деду та Владислава Дубінчака. Цих гравців я виділяю насамперед. Звісно, для того щоб результат був позитивним, необхідна якісна гра всієї команди. Тому вдячний абсолютно усім хлопцям за те, що вони у другому таймі змогли проявити характер, переламати хід зустрічі та зрівняти рахунок. Індивідуальні успішні дії Назарини, Деди та Дубінчака залежали від того, як на полі працювали усі партнери.


– «Карпати» вже вкотре зіграли у другому таймі краще, ніж у першому...


– Вважаю, що це психологія. Майже після кожної гри ми розмовляємо на цю тему. Нашим молодим гравцям потрібна впевненість, щоб виходячи на поле відчувати себе переможцями. Вже безпосередньо по ходу поєдинку ми використовуємо свій потенціал та додаємо у грі. Це демонструє практично кожен другий тайм у наших зустрічах. Я прошу хлопців максимально активно та агресивно розпочинати матч, однак поки що нам це не вдається. Нам потрібні перемоги, щоб сповна відчути свій потенціал, отримати впевненість у своїх діях, і тоді ми зможемо вже з перших хвилин грати стабільно і переконливо.


– Деду і надалі будете використовувати у ролі «джокера», чи все таки розраховуєте на нього, як на гравця основного складу?


– Ми будемо спостерігати за тим, як він буде працювати під час двотижневої паузи. Хлопець про себе заявив, тому, не виключено, у наступному матчі проти «Олімпіка» Ярослав буде розглядатись мною як один з гравців стартового складу.