8 листопада 2019 00:04

Таблица коэффициентов УЕФА. Отпускаем Голландию, но отрываемся от Турции

Позаду ще один єврокубковий тиждень, який не подарував Україні особливих позитивних емоцій, якщо брати до уваги таблицю коефіцієнтів УЄФА.


"Динамо", "Шахтар" та "Олександрія" у матчах 4-го туру групових етапів знову зіграли внічию. І це знову означає, що клуби набрали 3 очки на трьох, які перетворюються у 0.6 бала.


Але цього виявилося замало, аби скоротити чи зберегти відставання від Нідерландів. Перемога АЗ та нічиї "Аякса" з "Феєнордом" дозволили цій країні збільшити перевагу над Україною до 1.05 бала.


А от Туреччина знову може похвалитися тільки перемогою "Башакшехіра", тому Україна і надалі продовжує збільшувати відрив від найближчого переслідувача у таблиці - тепер до 1.3 бала.


Нагадаємо, що боротьба з Нідерландами є стратегічною, адже 10-те місце означає, що віце-чемпіон у сезоні-2021/22 уже стартуватиме не з 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, а з 2-го.


Якщо Україна пропустить ще й Туреччину, то чемпіон нашої країни втратить право гарантованої участі у груповому етапі і гратиме у раунді плей-офф кваліфікації.