20 жовтня 2019 14:03
1

"Динамо" U-13 минимально уступило "Манчестер Сити" и заняло второе место на турнире Ateitis Cup

На міжнародному турнірі Ateitis Cup серед футболістів 2007-го року народження, який проходить у столиці Литви Вільнюсі, настав час вирішальних матчів.


У фіналі «Динамо» зійшлося із англійським «Манчестер Сіті». Нагадаємо, у півфіналі англійці з рахунком 1:0 переграли італійську «Аталанту» (Бергамо).


Гра виявилася непростою для підопічних Артема Яшкіна. Із самого початку англійці влаштували облогу володінь динамівців. Уже на 30-й секунді англійці завдали першого удару по воротах Ревенка – м’яч лише трохи розминувся із дальнім кутом. Ще з одним ударом суперника впорався наш воротар, вчасно зблизившись із опонентом та скоротивши кут обстрілу. Одразу ж Костянтину довелося ще раз рятувати свою команду, демонструючи непересічну реакцію. Але наші хлопці впоралися та з часом почали проводити небезпечні вилазки до воріт «Манчестер Сіті», граючи другим номером. Драган виконав кутовий, традиційно намагалися завдавати ударів атакуючі футболісти Богданов та Попов, але до по-справжньому небезпечних моментів справа певний час не доходила. Кияни зусиллями Драгана виконали ще кілька стандартів – кутовий та два штрафних, але англійці відбилися. У другій половині тайму гра вже проходила біля воріт «Манчестер Сіті». А за хвилину до перерви просто неперевершену нагоду вивести свою команду уперед мав Богданов якого партнери не менш чудовим пасом вивели один на один з воротарем. Але, коли вже усі бачили м’яч у сітці, Дмитро якимось дивом не влучив у площину воріт. А у наступній же атаці відзначився суперник після флангової подачі до штрафного майданчика. Одразу після цього суддя дав свисток на перерву.


На початку другого тайму англійці ледь не збільшили свою перевагу, але тепер уже реалізація підвела суперника, і м’яч після удару із вигідної позиції пролетів поруч зі стійкою. Одразу ж Попов перспективним пасом виводив один на один Богданова, але пас вийшов трохи засильним і партнер не встиг до м’яча. Згодом той же Богданов протягнув м’яч лівим флангом, увірвався до штрафного майданчика та пробив у дальній кут. М’яч, зачепивши когось із опонентів, вилетів на кутовий. Кияни продовжували загрожувати воротам суперника після стандартів, але вигоди це їм не принесло. У час, що залишився до фінального свистка, динамівці доклали усіх зусиль, щоб відігратися, але суперникам вдалося відбитися.


Таким чином, на осінньому турнірі Ateitis Cup-2019 серед футболістів 2007-го року народження «Динамо» U13 стало другим та здобуло срібні нагороди.


Відзначимо, що в матчі за третє місце італійська «Аталанта» перемогла «Динамо» (Тбілісі) 2:0 та здобула бронзові нагороди турніру.


Ateitis Cup. Фінал


«Манчестер Сіті» (Англія) U13 - «Динамо» (Київ) U13 – 1:0 (1:0)


«Динамо» U13: 34. Ревенко, 3. Литвин, 5. Давидко, 16. Дехтяр (11. Човгаленко, 21), 2. Коссе (31. Тітов, 26), 6. Драган (10. Гайдук, 21), 20. Варивода, 9. Ільченко (17. Редушко, 30), 17. Редушко (36. Нгаха, 21), 8. Попов (к) (6. Драган), 13. Богданов.


Гол: (20).

Все равно молодцы, да и опыт незаменимый.