15 жовтня 2019 09:12
2

Мирослав СТУПАР: "Сегодняшний текст правил четко говорит: в таких ситуациях пенальти не назначается"

Збірна України в матчі відбору до Євро-2020 перемогла національну команду Португалії та забезпечила собі пряму путівку у фінальну частину турніру (2:1). Незважаючи на вдалий результат, у другому таймі підопічним Андрія Шевченка було неймовірно важко, адже головний арбітр зустрічі англієць Ентоні Тейлор на 72-й хвилині призначив пенальті у ворота П'ятова та показав другу жовту картку півзахисникові Тарасу Степаненку, яка трансформувалася у червону.


FootBoom звернувся за коментарем з приводу суддівства до екс-рефері ФІФА Мирослава Ступара.


- Суддя не відповідав такому рівню матчу. Хоча він і представник Англії. В дебюті зустрічі Маліновський зіграв жорстко, але ж по-англійськи. Тейлор призначив штрафний у бік воріт нашої збірної. Потім, коли на Руслана стрибнули у центрі поля, то рефері проґавив цей фол. Тобто суддя не був послідовним. В принципі, це вилилося у другому таймі.


На 72-й хвилині Тейлор призначив пенальті у ворота збірної України, витримавши паузу. Гравці збірної Португалії почали йому сигналізувати, от він і вирішив призначити 11-метровий. Чим він керувався? Не знаю.


Якщо б це були старі правила, де немає трактувань і роз'яснень гри рукою, то це інша справа. Можна було б із ним погодитися. Але сьогоднішній текст 12 правила чітко говорить: в таких ситуаціях пенальті не призначається!


Зазвичай не є порушення, коли після контакту з власною головою, тілом або ногою, м'яч потрапляє у руку, або кисть гравця. В такому випадку 11-метрового немає! Це не порушення. Ось якщо б м'яч одразу потрапив у верхню кінцівку, тоді з арбітром десь можна було б погодитись. А так, м'яч від ноги відлетів Степаненку в руку. Виходячи з цього, це 100% помилка арбітра.


Якщо Тейлор вирішив, що порушення правил з боку Степаненка було і вказав на 11-метрову позначку, то він вже був зобов'язаний показувати Тарасу другу жовту картку. Що арбітр і зробив, залишивши нашу команду вдесятьох. Молодці наші хлопці, що вистояли, - сказав Мирослав Іванович.

Европа как была ...ная, есть и будет! Какая там справедливость? А Рональдо красавец, сыграл рукой, еще и удивляется, что этого не было, упал в моих глазах, хоть и один из лучших футболистов нашего времени.
Сховати
Только сейчас "упал"? Он всегда таким был.