13 жовтня 2019 12:06

"Динамо" становится ближе: киевляне провели благотворительную акцию

Футболісти «Динамо» відвідали Центр соціально-психологічної реабілітації №1, розташований на вул. Маяковського, 28В в Києві.


У суботу, 12 жовтня, відбувся старт нової благодійної акції під назвою «Динамо» стає ближче, ініціатива створення якої належить відомій українській телеведучій Олександрі Лободі і президенту «Динамо» Ігорю Суркісу.


Відправним пунктом на шляху акції став Центр соціально-психологічної реабілітації №1 на Троєщині. Центр призначений для тимчасового розміщення дітей сиріт, позбавлених батьківського піклування, тимчасово вилучених з біологічної сім'ї, повернутих з опіки або усиновлення, знайдених на вулиці і інших категорій дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Вік дітей різний, від 3 до 18 років.


Приїзд зіркових гостей викликали ажіотаж серед дітей. Нехай багато дітлахів і не зовсім розуміли, хто саме сьогодні у них в гостях, але цим дітям важливі не статус, а не регалії або досягнення, а увага, теплота і посмішки.


Для найменших і активних була організована ціла програма з аніматорами та конкурсами. Хлопчики ж встигали і до аніматорів, і потренуватися перед футбольним протистоянням з гостями.


«Динамо» представляли відразу чотири гравці - Георгій Бущан, Денис Гармаш, Володимир Шепелєв і Артем Бєсєдін, які були покликані підсилити дві місцеві команди. У непростому поєдинку 7х7 з рахунком 3:1 перемогу здобула команда Бущана і Гармаша. Слід зазначити, що партнери Шепелєва та Бєсєдіна, в свою чергу, не реалізували два пенальті, зате відзначилися чудовим голом від воріт до воріт.


Цікавою та пізнавальною вийшла і своєрідна вікторина між футболістами і дітьми. Від юних уболівальників було більше 20 питань на всілякі теми і жодне не залишилося без відповіді.


Георгій БУЩАН:


- Я вважаю, що подібні акції дуже важливі. Це непрості діти. Цим дітям необхідна увага і любов. Тоді вони будуть рости в цьому, а не будуть злими на суспільство, яке їх залишає. Вважаю, їм потрібно допомагати, це хороша акція.


- Особисто ти в дитинстві зустрічався з відомими футболістами, відомими особистостями з інших сфер, і що запам'яталося найбільше з таких зустрічей?

- Свого часу, звичайно, зустрічався з футболістами «Чорноморця» - Русланом Гілазєвим, Сергієм Симоненко, Віталієм Руденко. Я вболівав за них з шести років! Для мене це було просто божевілля!


- У кожній такій акції діти отримують якісь подарунки. Що отримують футболісти?

- В першу чергу йде психологічне розвантаження. Ти бачиш, що ці діти нічим не відрізняються від інших. Просто їм потрібно більше уваги. І якщо, наприклад, в футболіста є якийсь негатив всередині, якесь погане настрій, то, спілкуючись з дітьми, ти розумієш, що потрібно радіти кожному дню і тому, що у тебе є в цьому житті.


- Якщо головний тренер вранці на тренуванні скаже, що замість заняття вся команда їде в гості до дитячого будинку, то яка буде реакція в футболістів?

- Не можу говорить за всіх. Але коли мене запросили взяти участь в акції, то я зрадів. У мене є дитина, але, на жаль, я їй приділяю не так багато часу, як хотів би. А цим дітям, я повторюся, дуже важлива саме увага.


Зрозуміло, всі бажаючі, а також прості вболівальники, які опинилися неподалік від епіцентру сьогоднішнього свята, могли сфотографуватися і отримати автографи, а всі дітки отримали пам'ятні подарунки від «Динамо» і партнерів клубу.


Центр соціально-психологічної реабілітації №1 - відправна точка для акції «Динамо» стає ближче. Уже розроблений план, згідно з яким подібні футбольні свята будуть проводиться в різних місцях і на постійній основі.