10 жовтня 2019 18:44
1

Василий КАРДАШ: "Португалия во главе с Роналду будет побаиваться матча с Украиной"

Екс-гравець збірної України та колишній футболіст «Карпат», «Маккабі» (Хайфа), «Чорноморця», «Динамо» та «Арсенала» (обидва — Київ), а нині помічник головного тренера молодіжної збірної України Василь Кардаш поділився думками з кореспондентом «Рейтингу Букмекерів» про поєдинки національної команди в рамках кваліфікації чемпіонату Європи – 2020 проти Литви та Португалії. На думку експерта, команда Шевченка вийде на Євро-2020 з першого місця в групі.


— Які у вас очікування від наступних матчів збірної України проти Литви та Португалії?

— Очікую, що команда Шевченка вдало зіграє та вийде з першого місця з групи в кваліфікації до чемпіонату Європи 2020 року.


Ви знаєте, у сучасному футболі кожного суперника потрібно поважати. І Литву, і Португалію. Три очки у випадку перемоги дають у матчі з будь-якою командою. Середній рівень у Європі вирівнявся, тому прохідних матчів немає. Через пень колоду не можна ставитися до наступних поєдинків. Литва нам до снаги, тому сподіваємося лише на перемогу.


— Футболісти зізнавалися, що проти литовців ранній гол дуже допоміг. Зараз це також буде важливим завданням?

— Проти суперників, скажемо так, рангом нижче, гра завжди триває до першого голу. Як тільки заб’ємо перший м’яч, суперник почне відкриватися, щоб відігратися, а в нас з’явиться більше простору в атаці. У цьому контексті погоджуся, що ранній гол проти Литви допоможе нам здобути позитивний результат.


— Зазвичай друга зустріч в спарених матчах збірної українцям дається важче…

— Якщо ви говорите про ротацію, то всі гравці, які викликані до лав збірної, готові вийти на поле, щоб довести свою профпридатність. Звичайно, спарені матчі мають свою стратегію залежно від турнірного становища та сили суперника. Думаю, що тренерський штаб усе врахує.


Добре, що два матчі поспіль відбудуться вдома. Перельоти займають багато часу та сил. Нам це допоможе краще відновитися до матчу з Португалією. Думаю, що можливий сценарій, за яким лідерів команди замінять, коли буде потрібний результат з Литвою.


— Чи під силу команді Шевченка зіграти першим номером проти португальців?

— Останнім часом збірна привчається до того, щоб проти будь-якого суперника грати першим номером. Португалія – серйозний суперник. Утім, гадаю, що Португалія на чолі з Роналду буде побоюватися матчу з Україною. Для них це складний виїзний матч.


Усе в наших руках. Не ми наздоганяємо, а португальці нас. Це їм треба ламати голову над тим, як обіграти українців у Києві. Виходячи з турнірної таблиці, ми можемо зіграти раціонально. Не скажу, що закрито, але прагматичніше. Зрозуміло, що відверто другим номером вдома команда Шевченка грати не буде.


Нам достатньо виграти в Литви та здобути принаймні нічию з Португалією. Думаю, що з такою стратегією і треба виходити на найближчі матчі. Хоча дві перемоги – це теж непоганий сценарій.


— Чи вплинуть розмови про майбутнє Шевченка, яке пов’язують з «Міланом», на виступи збірної?

— Зацікавленість з боку «Мілана» має надихнути Шевченка. Якщо головним тренером нашої збірної цікавляться – це добре. Тим паче, коли про мова «Мілан».


Андрій Миколайович раніше сам говорив, що не проти перейти до клубного футболу. Не знаю, чи на часі такі розмови, втім, упевнений, що Шевченко наразі зосереджений на виступах української команди, щоб здобути максимальний результат.


— Які прогнози у вас на найближчі матчі?

— Зроблю такий прогноз: збірна вийде на чемпіонат Європи 2020 року з першого місця в своїй групі.

Откуда заголовок взяли?)