9 жовтня 2019 13:00

Миккель ДУЭЛУНН: "Последние девять месяцев были самыми сложными в моей жизни"

Півзахисник київського «Динамо» Міккель Дуелунн в інтерв'ю офіційному сайту «біло-синіх» розповів про період реабілітації після травми, життя в Україні і київських буднях.


- Я був без футболу дев'ять місяців. Однак, я щасливий, тому що дуже скоро повернуся на поле. У мене була операція, під час якої у мені встановили метал у ногу. І мені було некомфортно грати з ним. У збірної Данії були важливі матчі кваліфікації, і мені хотілося грати, тому пішов на такі жертви. Іноді, щоб отримати щось, потрібно чимось пожертвувати. Можливо, в цьому була моя помилка, але вже нічого не змінити. Найстрашніше позаду. Це вже минулий етап.

- Які терміни твого відновлення?

- Сподіваюся, що ще 2-3 тижні, і я буду здоровий. Зараз я бігаю, роблю різні силові вправи, скоро приступлю до роботи з м'ячем. Поки у мене є певні обмеження і я враховую це. Відчуваю, як поліпшуються мої кондиції і збільшую свої показники. Я дуже близький до повного відновлення. Разом з клубом ми рухаємося у вірному напрямку.

- Як підтримуєш ментальне здоров'я?

- Зараз я в прекрасному настрої, тому що знаю, що все йде за планом. Зізнаюся, останні дев'ять місяців були найскладнішими в моєму житті. Мені дуже важко було бачити, як команда тренується, як грає в Лізі Європи, в таких значущих іграх, як з «Шахтарем». І твоє ментальне здоров'я підривається, коли ти просто спостерігаєш за робочим процесом. Для мене навіть перебувати на трибуні і дивитися матчі «Динамо» було нелегко, розуміючи, що я не в складі і не можу допомогти команді.

- Хто для тебе головна підтримка?

- Мої батьки. Вони завжди підтримували мене, як і моя сестра, за що я їм дуже вдячний. Зараз живу в квартирі з другом, який вчить мене російській мові, він з Данії. І він дуже підтримує мене. Щоб я грав, він хоче навіть більше, ніж я. Ми з ним давно знайомі, ще з часів, коли грав в Данії в юнацьких командах.

- Хто твій найкращий друг в «Динамо»?

- Карлос де Пена. Ми проводимо багато часу разом. Також добре спілкуюся з Кадірі, Франом Солем. У «Динамо» всі хлопці класні.

- Як успіхи з вивченням російської та української? Ти ведеш свою сторінку в «Instagram» і українською мовою в тому числі.

- Мої мовні навички покращуються з кожним днем, тому що я практикуюся, перебуваю в мовному середовищі, чую регулярно російську та українську мови. Хоча звичайно, бувають труднощі. Але зараз розумію 50% того, що мені говорять, і трохи говорю російською. Щоб вивчити мову, потрібно багато читати. Коли тільки приїхав в Україну, я навіть не знав алфавіту.

- Українська мова вважається одною з найкрасивіших у світі. Згоден з цією думкою?

- На 100%. Якось мій батько почув пісню українською і він був вражений звучанням української мови.

- Чи важко тобі, як данцеві, вчити українську мову?

- Неймовірно важко. Вивчення української мови - одне з найважчих занять в моєму житті. Особливо важко дається вимова. Перші слова, які вивчив у Україні - «хорошо» і «здравствуйте», на англійський все набагато простіше - «okay» і «hi».

- Чи легко данцям адаптуватися в Україні?

- Не можу сказати про всіх датчанах, але мені було легко. Мені подобається менталітет українців. Ви дуже багато працюєте і знаєте ціну матеріальних благ. У Данії з економічної точки зору жити легше, але це псує датське суспільство. Ви знаєте, що щоб щось отримати, потрібно важко працювати і ви йдете до своєї мети. У мене немає почуття жалості по відношенню до українців, я просто вас поважаю. Коли приїжджаю в Данію, чую часто порожні і дурні скарги на життя. Коли данцям здається, що їм важко, це не так, тому що в Україні люди, які борються за свої права. Мені подобається спостерігати за тим, як розвивається Київ. Думаю, 10 років тому такого не було.

- Які найбільш відвідувані тобою місця в Києві?

- База «Динамо» і ресторани. Дивився фільм «Зима у вогні», де головні події відбуваються на Майдані Незалежності. Мені подобається гуляти там і по центру Києва. Вражений «Батьківщиною-Мати». Піднявшись нагору, можна побачити неймовірну красу Києва. З ресторанів подобається «BAO», «Любимый дядя».

- Де любителі датської кухні можуть поїсти в Києві?

- У данському ресторані «Smørrebrød». Там приголомшлива кухня, рекомендую.