28 вересня 2019 14:54

Андрей ДЕМЧЕНКО: "Металлисту 1925" поставили задачу - выход в Премьер-лигу. Мы работаем"

Післяматчевий коментар головного тренера "Металіста 1925" Андрія Демченка.

- Гра нам сьогодні давалася дуже важко. Ми прекрасно розуміли, куди їхали, суперника дуже ретельно вивчали. Команди із Західної України вдома "кістьми лягають" та їх дуже підтримують уболівальники - так і сталося. Після своєї помилки пропустили перший гол: на фланзі втратили м'яч, контратака та нам забили. Добре, що команда продовжила грати, а не опустила руки. Забили, потім вдруге... Були гарні нагоди, могли доводити перший тайм до великого рахунку, але так сталося, що знову припустилися помилок, дали зробити навіс та нападник франківців випередив нашого голкіпера. Ми дали супернику можливість повірити у себе та повернутися до гри.

У другому таймі "Прикарпаття" пішло великими силами вперед, притиснуло нас до власних воріт. Звісно, той, хто відбивається, має багато моментів біля своїх воріт. Тому господарі мали нагоди, аби забити. Для нас це була важка гра.

- Які завдання перед командою стоять на сезон?

- Нам поставили завдання - вихід до Прем'єр-ліги. Ми працюємо, не кричимо, що ми найсильніші, намагаємося перемагати у кожній грі, а там буде видно.

- Кого бачите основними конкурентами?

- Їх вже видно: дуже налаштований "Рух", тримається вгорі "Оболонь Бровар", потрохи підіймається "Інгулець", є ще "Агробізнес" та "Минай", які гарно йдуть дистанцією, ми навіть поступилися цим колективам.

- Сьогодні була група підтримки. Чи чули своїх фанатів?

- Так, звісно. Ми завжди відчуваємо, що вони нас підтримують та допомагають. На такому далекому виїзді, не в такій кількості, як вдома, але відчуваємо, що вони поруч.

- Порівняйте перемогу у Краматорську над одним із лідерів і сьогодні проти одного із середняків. Яка далася важче?

- У грі проти "Авангарду" ми володіли перевагою та довели її до перемоги. А сьогодні я цього сказати не можу. До останніх секунд була напруга та рахунок міг змінитися. Ця гра була набагато важче.

- Чи відчували відсутність травмованого Дехтяренка?

- Коли випадає основний гравець, це завжди відчувається. У нього вже відпрацьовані ігрові зв'язки з партнерами по команді та він їх відчуває. Звичайно, перемістивши Шершня, який у минулому матчі грав правого захисника у цю зону, треба час, щоб він себе відчув на цій позиції. Сьогодні цей крок спрацював.

- Команда буде підсилюватися взимку?

- Так, наразі у обоймі чотирнадцять гравців, які постійно грають. Кожен тренер мріє, аби на кожній позиції був ще гравець, який буде конкурувати за місце в складі. Потрібні футболісти для ротації, ці хлопці не витримають увесь Чемпіонат. Ми дивимось, як проводять ротацію великі клуби, то й же "Манчестер Сіті", коли Зінченко грає в Лізі чемпіонів, а потім два матчі не потрапляє навіть до 18-ти. Сезон довгий, потрібні гравці для ротації, щоб основні могли деколи відпочивати. Потрібна гарна селекція, аби люди виходили та допомагали, підсилювали гру. Ми вже ведемо певну роботу у цьому напрямку.