28 вересня 2019 12:38

Игорь ЖАБЧЕНКО: "Очень хочется снова сыграть с "Динамо"

Минулого тижня Ігор Жабченко після трирічної перерви знову очолив «Гірник-Спорт». І команда з Горішніх Плавнів під його керівництвом уже встигла відсвяткувати дві вікторії — над «Черкащиною» в першоліговому чемпіонаті й над «Оболонню-Бровар» у Кубку України, що дозволило їй уперше пробитися до 1/8 фіналу.


— Гріх нарікати, мені дісталася добра спадщина, — сказав Ігор Жабченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — Команда укомплектована кваліфікованими виконавцями, і їхні останні невдачі слід було шукати у площині психології. Із новими підопічними я швидко знайшов спільну мову, тим паче, що серед них були Антон Ситников, Євген Лозовий, Володимир Корольков, яких я тренував раніше. Після перемоги в Черкасах до столиці ми вирушили в гарному настрої. Вирішили грати першим номером, дорожити м’ячем, пам’ятаючи, що коником киян є швидкі контрвипади. Вважаю, що ми награли на перемогу, хоча заради справедливості слід сказати, що «пивовари» виступали в експериментальному складі. Але це їхні проблеми. Прикро тільки, що довелося грати 120 хвилин, адже ми могли схилити шальки терезів на свій бік ще в основний час. Та головне, що ми вписали своє ім’я в історію, адже в жовтні відбудеться перший виступ «Гірника-Спорту» в 1/8 фіналу розіграшу Кубка України.


Кого б мені хотілося бачити нашим наступним суперником? Київське «Динамо»! До речі, кубкові шляхи «Гірника-Спорту» й «Динамо» вже перетиналися — у 2015 році в 1/16 фіналу. Тоді феєрив Андрій Ярмоленко, який оформив хет-трик і зробив аж три результативні передачі. І хоча біло-сині здобули розгромну перемогу, їхній приїзд надовго запам’ятався як футболістам «Гірника-Спорту», так і місцевим уболівальникам.