26 вересня 2019 15:29

Андрей Тлумак - про удаления в матче против "Миная": "Нельзя так издеваться над детьми"

Прес-конференція головного тренера "Волині" Андрія Тлумака після поразки у Кубку України від "Минаю":


- В першу чергу хочу привітати вашу команду з проходом у Кубку. Молодці, у вас дуже хороша команда, хороші тренери працюють. Ви бачили, що ми приїхали молодим складом, хотіли дати шанс нашим хлопчикам, які ось-ось підростають, наша зміна. І в принципі, ми задоволені, я їм після гри сказав дуже велике дякую. Це не вони програли гру… Я не хочу нічого казати, бо я вже свої матчі дискваліфікації відсидів, але не можна так знущатися над дітьми…


В принципі, у нас все вдавалося, ми мали ряд моментів. Ми побудували гру від оборони, грали п’ять захисників, троє в опорній зоні і двоє нападників. Як у першому, так і в другому тайми ми створили декілька моментів на контратаках, які ми мали забивати. Не забили, вони молоді хлопці, у них гаряча кров і їм не вистачає холоднокровності, але за самовіддачу їм дякую. Я в роздягальні їм сказав – не те, що вони не готові грати з такими футболістами, з такими суперниками і в такій лізі. Найголовніше – психологія. Наприклад, у «Манчестері Юнайтед» вийшов хлопчик 2002-го року в Лізі Європи, забив гол і команда виграла 1:0 – і не важливо, чи він молодий, чи не молодий. Найголовніше – це щоб вони були психологічно готові. Я їм кажу – як будете головою грати, саме думати на футбольному полі, і ви будете готові – то ви будете грати, а не старші футболісти, які вже заслужені, які пройшли Крим і Рим… Найголовніше – щоб вони вірили і робили те, що ми хочемо.


Я б нарахував навіть не 11-12, а й 13 команд у Першій лізі рівних. Комусь там не пощастило, комусь пощастило, однак в загальному дуже рівна Перша ліга, і не лише я один про це кажу, а й багато людей, спеціалістів, які кажуть про те, що цікавіше дивитися Першу лігу, аніж Прем’єр-лігу. Але зараз такі реалії, і моя така думка, що без підтримки якихось державних програм нічого не буде, і ми й надалі будемо копатися в цьому болоті. Багаті люди тікають з футболу, а іноземні інвестори не заходять сюди, тому що в нас немає завтрашнього дня. Хоча я дуже поважаю український футбол, у якому стільки років пограв, я вважаю, що така багата країна може правильно все побудувати. Сподіваємося на сьогоднішнього президента, що він це зробить.


Зауважимо, що двоє гравців "Волині" отримали червоні картки в матч з "Минаєм".