19 вересня 2019 08:04

ДЮФЛУ 3-й тур. U-15. "Днепр" - "Динамо" 3:2. Отчет о матче

У середу, 18-го вересня, академічна група «Динамо» U15 (футболісти 2005-го року народження) у рамках третього туру вищої ліги ДЮФЛУ на виїзді зустрілася з «Дніпром».


Відзначимо, що матчі цієї вікової категорії тривають два тайми по 35 хвилин. Підопічні Євгена Ястребінського та Андрія Фартушняка розпочали гру активно і вже на перших хвилинах створили два потенційно небезпечні моменти, але «Дніпро» відбився.


Гра складалася непросто та напружено для нашої команди і була драматичною. Динамівці пропустили першими, потім відігралися і вийшли вперед, після чого суперник зрівняв рахунок, а згодом забив ще один м’яч.


Але про все по-порядку. «Дніпро» на певний час перехопив ініціативу та провів атаку, у завершальній стадії якої на ударній позиції опинився Шеставін. Він поборовся за м’яч та завдав влучного удару з-за меж штрафного майданчика точно у правий нижній кут воріт, вивівши свою команду вперед. Щоправда, невдовзі гості відновили рівновагу зусиллями Кремчаніна, який отримав пас від партнера, пройшов суперника, увірвався до штрафного майданчика та послав м’яч у дальній кут воріт. Одразу ж збільшити перевагу мав нагоду Янчишин, який завдав потужного удару з лівої, але воротар урятував. Більше пощастило його партнеру Кремчаніну, який через кілька хвилин оформив дубль, відгукнувшись на навіс від кутової позначки та завдавши удару головою, на який ніхто із суперників зреагувати не зміг.


А щойно розпочався другий тайм, на нашу команду чекала неприємність: Балаба пішов у жорсткий підкат проти Шеставіна у власному штрафному майданчику, і арбітр призначив пенальті. Вирок чітко реалізував Рогач, зрівнявши рахунок. А буквально через кілька хвилин господарі несподівано розіграли кутовий, Келемберт залишився без нагляду, і із центра штрафного майданчика, здавалося, несильно покотив м’яч, але цього виявилося достатньо, щоб дезорієнтувати воротаря, і той опинився у воротах.


У ці хвилини господарі перемістили гру на половину поля гостей, і одного разу, захищаючись, Федоренко, здавалося, зіграв у м’яч, але арбітр побачив у діях динамівця неправомірні дії проти Ванди, і призначив пенальті. До м’яча підійшов сам постраждалий, але переграти нашого воротаря Старушка йому не вдалося.

Ближче до завершення матчу динамівці організували штурм воріт суперника, але через надійний захист господарів та не завжди однозначні рішення арбітра рахунок більше так і не змінився.



ДЮФЛУ U15, 3-й тур


«Дніпро» - «Динамо» – 3:2 (1:2)


«Дніпро» (стартовий склад): 1. Крапивцов, 20. Келембет, 22. Волошин, 3. Гришкевич, 6. Сапожников, 5. Терещенко, 10. Баденко, 11. Ванда, 17. Шеставін, 18. Черв’яков, 9. Рогач.


«Динамо»: 23. Старушко, 5. Федоренко, 3. Балаба (к), 22. Прокопенко, 14. Білоконь (6. Жовтенко, 62), 19. Мітько (8. Микитюк, 66), 24. Янчишин, 11. Грохольський (21. Педченко, 51), 13. Кремчанін, 10. Зоренко, 17. Цілик (4. Гаджимурадов, 51).


Голи: Шеставін (12), Рогач (38, з пен.), Келемберт (45) – Кремчанін (20, 24)


На 59-й хвилині Ванда не реалізував пенальті