13 вересня 2019 14:44

"Львов" - "Динамо" 0:8. Первенство U-19. Отчет о матче

Юнацька команда «Динамо» у першості України поки що не знає втрат: у п’яти стартових турах підопічні Ігоря Костюка здобули п’ять перемог та набрали максимальну кількість очок.


Минулого сезону нашим хлопцям вдалося без проблем вопратися із львів’янами, обігравши їх вдома та на виїзді з однаковим рахунком 4:0. До речі, саме у заключному матчі сезону у Львові динамівці оформили чемпіонство.


Цього разу перемога киянам теж далася досить легко. Забивали наші хлопці на будь-який смак. Гості активніше розпочали поєдинок, провівши кілька небезпечних атак та виконавши два стандарти. Господарі намагалися гостро огризатися, проводячи контратаки. Але вже до 10-ї хвилини динамівці забезпечили собі комфортну перевагу у два м’ячі. Спочатку атаку у виконанні нашої команди захисник львів'ян змушений був зупиняти ціною фола на Скорку у власному штрафному майданчику.

Пенальті чітко реалізував Ванат. А через дві хвилини рахунок подвоїв Шулянський: отримавши хороший діаготальний пас справа, Артем, знаходячись у районі лівого кута воротарського майданчика, головою з відскоком від газона послав м'яч точно у дальній кут воріт. Згодом мяч ще раз побував у сітці Малоїда, але цього разу арбітр взяття воріт відмінив через офсайд у динамівського гравця.


Надалі перевага нашої команди була відчутною та беззаперечною, а голи у ворота господарів сипалися один за одним: отримавши м'яч на лінії штрафного майданчика трохи правіше центра, Єфіменко майстерно влучив у ближній кут воріт, довівши рахунок до великого. Згодом Ванат здорово пройшов по центру та пробив з півкола перд штрафним майданчиком - точно у правий нижній кут воріт – дубль для нашого нападника. А через хвилину його досягнення повторив Єфіменко, скориставшись чудовим навісом від Вівчаренка зліва, та головою замкнувши дальню стійку – 0:5. Автором шостого забитого м’яча став капітан Михайленко, який, скориставшись помилкою суперника, перехопив м'яч перед штрафним майданчиком, прорвався центром та пробив низом повз воротаря. З таким рахунком команди пішли на перерву.


У другому таймі малюнок гри не змінився – «Динамо» атакувало, а ФК «Львів» захищався. Щоправда, наша команда забила лише двічі. Дубль на свій рахунок записав Шулянський, який скористався прострілом Велетня справа і замкнув дальню стійку. А за кілька хвилин Волошин скористався передачею партнера та із меж штрафного майданчика потужним ударом вколотив м'яч у сітку. Наприкінці зустрічі львів’яни почали частіше переходити на половину поля динамівців, але до насправді небезпечних моментів справа не доходила. Незважаючи на розгромний рахунок, тренерський штаб киян продовжував активно керувати діями своїх підопічних та робити підказки. Але до фінального свистка рахунок більше не змінювався. 0:8 – велика перемога «Динамо» U19.


Чемпіонат U19. 5 тур

13.09.2019. Львів, стадіон СКІФ, 150 глядачів

ФК «Львів» - «Динамо» - 0:8 (0:6)


ФК «Львів»: 1. Малоїд (12. Ольховий, 46), 11. Куник (3. Вовкун, 36), 16. Топчій (13. Танчак, 67), 10. Ткач, 5. Малець, 6. Хитрень, 7. Шута (8. Мартинюк, 56), 9. Гулевський (15. Микитюк, 46), 17. Оберман, 18. Комарець, 4. Григоращук (к).


«Динамо»: 12. Нещерет, 22. Скорко, 4. Біловар, 13. Забарний (18. Ісадченко, 67), 5. Вівчаренко (23. Ярош, 59), 21. Михайленко (к), 8. Єфіменко (10. Велетень, 57), 15. Волошин, 3. Окоро, 11. Шулянський (17. Мащенко, 67), 7. Ванат.


Голи: Ванат (7, з пен., 28), Шулянський (9, 65), Єфіменко (21, 29), Михайленко (37), Волошин (67).