10 вересня 2019 09:01
1

Игорь ЦЫГАНЫК: "Против Нигерии нет смысла использовать тех футболистов, которые играли в Литве и имеют постоянную игровую практику в сборной"

Ведучий програми «ПРОФУТБОЛ» на каналі «2+2», відомий український журналіст та коментатор, постійний експерт «Рейтингу Букмекерів» Ігор Циганик зробив прогноз на товариський матч збірних. У Дніпрі на стадіоні «Дніпро-Арена» зустрінуться національні команди України та Нігерії. Наш експерт вважає, що команда Шевченка зіграє внічию.


- Я думаю, що буде серйозна ротація. Немає сенсу використовувати тих гравців, які грали в Литві та мають постійну ігрову практику в збірній. Їх особливо не потрібно перевіряти. Через те гадаю, що Шевченко використає практично всіх футболістів, яких викликав на збір. Не можу передбачити, яких футболістів замінять, але чекаю на серйозну ротацію.

З приводу Нігерії можу сказати, що це дуже силова команда, призер Кубка африканських націй. У принципі, футболісти суперника достатньо кваліфіковані. Думаю, що для збірної України найголовніше буде зберегти той малюнок гри, який був у попередніх матчах.

Ризикну припустити, що обидві команди заб’ють, зустріч завершиться внічию, а рахунок буде 1:1. Прогнозую, що той гол заб’є Євген Коноплянка.

Результат у цьому матчі не такий суттєвий. Важливіше дати зіграти тим гравцям, які не мали ігрової практики, та перевірити їх, чи можуть вони витримати ті вимоги, які ставить перед командою Шевченко.

Усі мають розуміти, що це товариський поєдинок. У Дніпрі будуть активно підтримувати збірну. Це буде вагомим фактором для хлопців. Утім, для тренера такі матчі – насамперед можливість перевірити всіх футболістів, дати їм відчути себе частиною збірної. Команда може виграти або програти, але України ніколи не втрачає свого обличчя.
Обязательно должны выйти в старте Коноплянка, Швед и Безус. Шведу нужно в качестве поддержки, для Коноплянки возвращение на родной стадион, а на Безуса просто интересно посмотреть, понравился его выход на замену с Литвой. Ну и остальным дублерам нужно дать время.