8 вересня 2019 11:12

Андрей ЯРМОЛЕНКО: "Нога не беспокоит. Замена - это решение тренерского штаба"

Півзахисник збірної України Андрій Ярмоленко підбив підсумки матчу проти команди Литви у відборі Євро-2020 і оцінив свою форму після травми.


— Андрію, чи легко для України склався матч із Литвою?


— Важко долати захисні редути, коли вся команда суперника обороняється. Окрім того, складності додало поле. Добре, що ми забили швидкий м'яч і стали більш розкутими. На мій погляд, збірна України контролювала гру з першої й до останньої хвилини.


— Чи відчували ви, що у Вільнюсі у збірної була потужна підтримка?


— Звичайно. Величезне спасибі нашим уболівальникам за те, що приїхали й підтримали нас в іншій країні. Їхня заслуга в перемозі дуже велика, тому їх я теж вітаю — як і всю нашу країну.


— Чи вдалося пристосуватися до штучного газону у Вільнюсі?


— Важко було звикнути до такого поля, відмінності є. Однак ми розуміли, що якщо не виграємо, виправдань у нас не буде. Не той газон, арбітр, вітер або дощ... Ми не звертали уваги й просто грали у свій футбол, грали так, як нас просив тренерський штаб.


— Литва діяла так, як ви й очікували?


— У принципі, ми знали, як грає Литва, розбирали її дії. Нам потрібно було просто показати свою гру і зробити все, щоб увезти з Вільнюса три очки. Ми це зробили.


— Ви самі попросили заміну чи були готові грати ще?


— Сили були, почувався я добре. Нога не турбує. Заміна — це рішення тренерського штабу. Отже, так вирішив Андрій Миколайович.


— Чи можна сказати, що Україна майже виконала завдання потрапити на Євро-2020?


— Я б так не говорив. Нам не можна розслаблятися. Треба рухатися від гри до гри й не дивитися на суперників. Зараз ми демонструємо гарний футбол. Потрібно продовжувати в тому ж дусі.


— Ще одна перемога над Литвою наблизить Україну до мрії?


— Навіть якщо ми вдало зіграємо в домашньому поєдинку з Литвою, ніхто розслаблятися не буде. Як можна грати впівсили, якщо нас у виїзних матчах підтримує стільки вболівальників? Ми граємо за нашу країну, за наших уболівальників. Тому якщо це навіть товариська гра, ми за збірну віддаємо всі сили.


— Здивувалися, що велика частина глядачів на трибунах підтримувала Україну?


— Перед початком матчу, коли ми їхали на стадіон, бачили, скільки наших уболівальників було на вулицях. Ще більше здивувалися, коли вийшли на розминку й побачили, скільки їх на трибунах. Ще раз їм величезне спасибі. Упевнений, що з Нігерією в Дніпрі ми теж зіграємо в повну силу, тому що нас прийдуть підтримати вболівальники. Усе для них. Узагалі я скучив за Україною, за українськими вболівальниками.


— Як оціните свою гру в матчі з Литвою? Що не вийшло?


— Не вийшло забити. Але я вважаю себе командним гравцем. Я не забив, але команда виграла, отже, усе добре. Я стараюся, працюю. Поки що тільки набираю форму й розумію, що ще не набрав оптимальних кондицій, тому що багато часу пропустив через важку травму...