1 вересня 2019 10:02

Первая лига. "Черноморец" прервал полосу поражений, а "Агробизнес" единолично возглавил турнирную таблицу

6-й тур чемпіонату України серед команд першої ліги розпочався 30 серпня поєдинком в Одесі, де стосунки з’ясовували колективи, які останнім часом виступають невдало, - «Чорноморець» і «Прикарпаття».


Після того, як господарі пішли на перерву, ведучи в рахунку — 2:0, здавалося, вони вже зняли з порядку денного питання про переможця. Проте гості були іншої думки. Спочатку після кількох рикошетів Роман Дитко скоротив відставання до мінімуму, а потім грубо помилився воротар «Чорноморця» Дмитро Безотосний, який, вибиваючи м’яч, влучив у прикарпатця Богдана Оринчука, і круглий зрадницьки влетів до сітки. 2:2. На щастя одеситів, невдовзі їм вдалося провести стрімку контратаку, яку в падінні влучним пострілом завершив ветеран Костянтин Ярошенко. Футболісти «Чорноморця» переривають триматчеву серію невдач і дещо поліпшують своє турнірне становище.


«Ми пропускали якісь незрозумілі голи, і тому довелося докласти максимум зусиль, аби вирвати звитягу, — сказав після фінального свистка головний тренер «Чорноморця» Ангел Червенков. — Непокоїть, що ми знову були покарані червоною карткою, це вже стає сумною традицією. Саме з цієї причини в наступному турі будуть відсутні кілька ключових виконавців. Та найгірше, що нам ніяк не вдається ліквідувати огріхи в обороні…»


«До Одеси ми їхали за очками, — сказав журналістам керманич «Прикарпаття» Володимир Ковалюк. — Саме тому, аби зберегти сили, вирішили кілька днів тому проводити кубковий поєдинок із «Миколаєвом» експериментальним складом. Перші два голи пропустили через дитячі помилки в захисті. У другому таймі перехопили ініціативу, зрівняли рахунок, але невдовзі прогавили гострий контрвипад одеситів… Шкода, вважаю, що на нічию ми награли, тим паче, що від «Чорноморця» я очікував більш змістовних дій…»


Що ж до сьогоднішніх матчів, то у Львові, незважаючи на спеку, футболісти «Руху» й «Миколаєва» намагалися діяти на високих швидкостях. Оскільки ніхто не хотів поступатися, то не бракувало й жорсткої боротьби. І це ж треба, щоб гості реалізували вже свій перший гольовий момент: на 26-й хвилині Олександр Горват підступно пробив з-за меж штрафного майданчика, воротар господарів Роман Мисак у кидку відбив м’яч, але першим на добиванні був Владислав Войцеховський. 0:1. Тільки після пропущеного голу футболісти «Руху» великими силами пішли вперед, але до перерви вирівняти становище їм не вдалося. Зате в другому таймі підопічні Леоніда Кучука зуміли матеріалізувати свою ігрову перевагу аж у чотири (!) забиті м’ячі, що дозволило їм відсвяткувати крупну вікторію й закріпитися в чільній групі.


А очолювати турнірну таблицю продовжує «Агробізнес». У дебюті першого тайму матчу з «Металургом» подоляни вийшли вперед завдяки прицільному удару Руслана Черненка, упевнено контролювали хід подій, а на 70-й хвилині Богдан Семенець встановив підсумковий рахунок. 2:0 . Це поки що головна несподіванка стартового відрізку сезону. Наздогнати підопічних Остапа Маркевича міг «Інгулець», але він удома втратив очки в протистоянні з «Минаєм».


6 тур


30.08.2019


«Чорноморець» — «Прикарпаття» 3:2


31.08.2019


«Інгулець» — «Минай» 1:1

«Кремінь» — «Авангард» 1:1

«Рух» — «Миколаїв» 4:1

«Агробізнес» — «Металург» 2:0

«Оболонь-Бровар» — «Волинь» 0:0

«Металіст 1925» — «Черкащина» 3:0

«Балкани» — «Гірник-Спорт» 0:0