28 серпня 2019 09:30

Александр ПЕТРАКОВ: "Второй тайм матча с Азербайджаном показал, что некоторые игроки не дотягивают до уровня сборной"

Головний тренер збірної України U-17 Олександр Петраков вважає, що про основу цієї команди говорити ще рано.


Після поєдинку зі збірною Азербайджану (4:2) керманич синьо-жовтих Олександр Петраков відповів на кілька запитань.


— Олександре Васильовичу, у першому таймі ваші підопічні забили чотири м'ячі, але після перерви ви випустили трьох футболістів, які ще не були задіяні в турнірі. Чи не в цьому головна причина двох пропущених м'ячів, чи, може, хлопці заспокоїлися?


— У мене немає селекційних зборів, тому гравців потрібно перевіряти по ходу контрольних матчів. Ніде правди діти, деякі виконавці ще не дотягують до рівня збірної й вимог, які тут висувають.


— Здалося, що завдяки подальшим замінам гру вдалося трохи заспокоїти.


— Скажу чесно, що й ці хлопці провалили гру. Після матчу в мене з командою відбулася дуже серйозна розмова. Видно було ще перед поєдинком, що концентрація у гравців не на належному рівні. І про це я їх попереджав перед самою грою. І майстерності забракло. Другий тайм був провалений командою повністю.


— У вашій команді ще немає, так би мовити, кістяка основного складу?


— Тренер збірної завжди перебуває в пошуку футболістів, тим більше, що на цьому зборі ми недорахувалися щонайменше п'ятьох потрібних гравців, тому говорити щось конкретне ще дуже рано.


— Ваш майбутній і головний суперник по групі, збірна Ізраїлю, вражає. У двох матчах команда забила 11 м'ячів і жодного не пропустила...


— У травні цього року ми зустрічалися з ізраїльтянами в них удома в рамках Турніру розвитку УЄФА й поступилися — 0:2, але я вважаю, що в цілому ми не заслуговували на поразку. Ізраїль — сильний опонент, тим більше в цьому віці, і я радий, що нам знову доведеться з ним зіграти. Це буде ще одне випробування для наших футболістів, в яких є шанс закріпитися в цій збірній.