27 серпня 2019 19:04

Сборная Украины U-17 обыграла Азербайджан на Мемориале Банникова

Підопічні Олександра Петракова вже в першому таймі чотири рази розписалися у воротах суперника, а після перерви українці двічі пропустили...

У другий день турніру Віктора Баннікова юнацька збірна України U-17 (футболісти не старші 2003 року народження) зустрічалася з однолітками із Азербайджану, які вчора програли з великим рахунком команді Ізраїлю — 0:6.

Природньо, що фаворитами пари були підопічні Олександра Петракова, які з перших хвилин захопили ініціативу і вже на 6-й хвилині відкрили рахунок. Передачею Теслюка скористався Микитишин. Не встигли гості оговтатися, як Лебедєв подвоїв перевагу синьо-жовтих. Йшла 9-я хвилина поєдинку.

Надалі азербайджанці спробували вирівняти гру, заробивши кілька кутових, але щось небезпечне біля воріт Фастова їм створити не вдалося. Більше того, під кінец тайму синьо-жовті забили третій м'яч. На 36-й хвилині Теслюк вразив ворота суперника. А на 40-й хвилині гра була зроблена. Гасанов сфолив на Теслюку. Арбітр кваліфікував це порушення як фол останньої надії, призначивши штрафний у 17-ти метрах від воріт. Лебедєв майстерно виконав стандарт, поціливши в дев'ятку. 4:0.

Початок другої половини гри розпочався не так, як того хотів головний тренер збірної України. Розслабленість у захисті призвела до того, що азербайджанці спочатку відіграли один м'яч. А на 56-й хвилині гості відзначилися вдруге.


Й тільки після цього українці відновили контроль над грою. І якщо попереду в них не все виходило, то до своїх воріт суперника вони не підпускали. У підсумку гра, яка проходила в основному на підступах до штрафних, так і завершилася — 4:2.


Турнір Віктора Баннікова

Група А. 2 тур


Україна (U-17) — Азербайджан (U-17) — 4:2 (4:0)

Голи: Микитишин (6), Лебедєв (9, 40+1), Теслюк (36 )— Мусазада (45), Янієв (56).


Україна (U-17): Фастов, Роман (Коновалов, 41), Мампассі, Биков (Хлань, 52), Лебедєв (Хромей, 52), Танчак (Урсулов, 61), Яцик (Бомащук, 61), Микитишин (Волошин, 61), Дячук (Марків, 41), Квасниця (Кононов, 52), Теслюк (Богдан, 41).


Азербайджан (U-17): Тагхізада, Гусейнов, Ахмадов, Джафаров, Пісоцький (Мадатов, 41), Гасанов, Янієв (Нагіев, 74), Казімов (Нуралієв, 74), Рустамлі (Абішов, 41), Асадов (Алієв, 80+1), Мусазада (Гамбаров, 51).

Попереджений: Хлань (76).


Вилучений: Гасанов (40).

Свій останній матч у групі подопічні Олександра Петракова проведуть 29 серпня проти ізраїльтян (17.00). У цій зустрічі й вирішиться, хто посперечається за головний приз з переможцем групи В.