23 серпня 2019 18:04

Игорь КОСТЮК: "Окоро - футболист, у которого есть потенциал. Но все зависит от него самого"

Наставник «Динамо» U19 Ігор Костюк прокоментував перемогу своїх підопічних у виїзному матчі з «Маріуполем» з рахунком 8:2:


- Вдячний хлопцям, за те, що вони вийшли і в таку спекотну погоду показали максимальну самовіддачу. Вони повністю домінували в грі і на кожній ділянці поля виграли боротьбу і підбори - це радує. Футболісти виконали план на гру, в їх виконанні були хороші, швидкі переходи з оборони в атаку. Наш план спрацював - ми забили швидкий гол, завдяки чому з'явився додатковий вільний простір, який хлопці добре використовували, особливо, у другому таймі, коли розганяли швидкі атаки, і це призводило до взяття воріт.


- Ця гра вийшла легшою, ніж в березні, коли грали в манежі?

- Так, грали інші футболісти, також різниця в тому, що в манежі штучне поле, а сьогодні грали на натуральному. У тому матчі ми пропустили м'яч, потім відігралися, загалом, був хороший поєдинок. Зараз вийшло трохи легше, завдяки тому, що хлопці трохи зміцніли і повністю виконали установку на гру. А того разу не вийшло забити м'яч: в першому таймі були моменти, які ми не реалізували.


- За два пропущені м'ячі не сильно лаяли хлопців?

- Це наслідок расконцентрації, рахунок вже був 6:0, і почалися індивідуальні помилки внаслідок невеликої розслабленості. Це і призвело до пропущених м'ячів, хоча в тих моментах у нас була чисельна перевага - три гравці. Один крізь них проліз, обіграв, був рикошет і вихід один на один. Але нічого страшного, таке у футболі буває. У хлопців в підсвідомості була присутня думка, що ми виграємо 6:0. Будемо працювати над цим.


- Поки у молодіжної команди немає матчів, деякі футболісти U21 отримують ігрову практику у вас?

- Так. Ряд виконавців, а саме 8 осіб, поїхали до збірної, тому, завдяки паузі у команди U21, сьогодні задіяли їхніх футболістів: Надольського, Хондака, дали трохи ігрового часу Близниченку, який відновився після травми, щоб він поступово входив в ритм, а Шулянський у нас грав і в минулому матчі.


- Перший м'яч за U19 забив Джозеф Окоро, як оціните його гру?

- У тому моменті він не вимкнувся, агресивно пішов до кінця, виграв боротьбу і забив. Для нього це буде додатковим стимулом. Він поступово освоюється і розуміє, на яких швидкостях необхідно працювати. Це футболіст, у якого є потенціал. Як я вже говорив, що все залежить від нього самого - як він ним скористається, і як буде сприймати інформацію. Якщо буде працювати з максимальною самовіддачею, буде і прогресувати.