22 серпня 2019 20:46

Миккель Дуэлунн - о поездке в Чернобыль: "У меня все хорошо. Нет дополнительной ноги, волосы также на месте"

Півзахисник "Динамо" Міккель Дуелунн поділився у випуску програми Lo-Liga своїми емоціями від поїздки у Чорнобиль.


- Чому ти вирішив поїхати в Чорнобиль?


- Напевне, коли подивився серіал HBO. Думаю, що багато хто його дивився. Він неймовірний. Але я знав про Чорнобиль і до перегляду фільму. Завжди хотів туди поїхати, подивитися, що там. І тут, коли я граю за 100 з лишнім км від Чорнобиля, вирішив, що маю туди поїхати. Мені пощастило, що нам дали вихідний день, і ми з батьками і друзями вирішили здійснити цю подорож.


- Чи страшно тобі було їхати туди?


- Я був вражений, що багато речей не змінилося. Не можу сказати, що мені було страшно, тому що це був день - світило сонце. Але звичайно, все виглядало покинутим. Бути так близько до реактору - це щось. Люди, які там працюють, неймовірні. Перед тим, як їхати, я навіть не очікував, що опинюся так близько до того місця, де сталася трагедія. Але ми це зробили. І так, трішки страху було. Але це неповторні відчуття.


- Ти пропонував ще комусь з гравців поїхати з тобою?


- Ця ідея виникла у мене, Франа Соля та Карлоса де Пени. Ми обговорювали це. Фран не зміг поїхати, погодився Карлос. Навіть взяв із собою своїх друзів з Уругваю.


- Що ти побачив там незвичного?


- Та все. У Чорнобилі все незвичне. Ми бачили залишені журнали, газети, вони лежали просто на землі. Ляльки з дитячого садочку виглядали недоторканими. Ти реально відчуваєш, що одного дня всі залишили це місце і ніколи не повернуться. І від такої думки стає дуже страшно. Якщо ви маєте можливість туди поїхати, то я рекомендую це зробити.


- Що ви там робили?


- Ми мали певний прилад, який вимірював радіацію і допомагав нам бути в безпеці. Нас супроводжували люди, які знали, де рівень радіації більший або менший. Вони завжди були поруч.


- Які були емоції після подорожі?


- Ми поверталися додому дуже втомлені, але неймовірно задоволені. До того ж, була дуже погана дорога. Я був стомлений, але щасливий.


- Денис Бойко пожартував над тобою...


- Так, він пожартував типу, чи з'явився у мене хвіст або додаткова нога. Але це був всього лише жарт. Я не знаю, скільки взагалі футболістів відвідували Чорнобиль. Але впевнений, вони були б вражені. Денис, можливо, той хлопець, який відвідував це місце.


- Але все добре?


- Так, усе добре. Немає додаткової ноги, волосся також на місці. Я все прекрасно бачу, тому все чудово.