16 серпня 2019 19:29

"Минай" усилился защитником киевского "Арсенала"

Цього тижня «Минай» підсилився ще одним футболістом. Це фланговий захисник Максим Жичиков, який до цього часу був основним гравцем київського «Арсеналу» у Прем’єр-лізі.


26-річний Максим Жичиков – уродженець Харківщини. Футболу навчався в місцевому УФК, а пізніше в Академії донецького «Шахтаря». Із 2009 по 2013 рік Жичиков був лідером молодіжного складу гірників. За чотири сезони він провів серед дублерів 86 матчів, у яких забив 7 м'ячів.


Далі почалася доросла кар’єра. Дебютував він на цьому рівні у «Сумах» у Першій лізі, а далі грав за луганську «Зорю», «Олександрію», маріупольський «Іллічивець», «Миколаїв», «Полтаву». Свого часу пробував себе і за кордоном – у литовському «Йонасі» та фінському «КПВ». В минулому сезоні приєднався до київського «Арсеналу». За столичних «канонирів», які грали тоді у Прем’єр-Лізі, провів 14 ігор у основі.


Викликали Максима Жичикова і у національну збірну України різних вікових категорій: від U-16 до U-21, за які зіграв більше десятка матчів.


Новий гравець «Минаю» вже встиг потренуватися з новими партнерами і разом з клубом відправився в Київ на гру з «Оболонь-Броваром». Не виключено, що Жичиков дебютує за команду вже цієї суботи.