16 серпня 2019 08:09

Сергей БЕЖЕНАР: "Особое внимание обращали на стандартные положения"

Наставник «Динамо» U17 Сергій Беженар поділився враженнями від заключного матчу групового етапу турніру на честь Андрія Гаваші проти угорського ФК «Варда» (Кишварда), в якому його підопічні пропустили першими, але здобули вольову перемогу з рахунком 8:1:


- Сьогодні хлопці порадували реалізацією. А ось початок матчу ми програли, тому і отримали гол у свої ворота. Потім ще 15 хвилин не могли прийти до тями і підлаштувалися під гру суперника. Потім попросили наших футболістів заспокоїтися і все-таки грати в свою гру: опустити м'яч, грати через контроль і готувати усі атаки - і все вийшло. Так само сьогодні особливу увагу звертали на стандартні положення, попросили уважно до них поставитися, особливо, біля чужих воріт, оскільки ми провели на турнірі вже дві гри, а зі стандартів нічого не вичавили. Два забиті в першому таймі м'ячі нас трохи розкріпостили, і після перерви хлопці почали грати в той футбол, про який ми з ними домовлялися і який тренуємо. У підсумку, все вийшло здорово.


- Сьогодні ви провели основну частину замін не у перерві, а по ходу другого тайму, це пов'язано з тим, що поступово визначаєтесь з футболістами, які почнуть сезон?

- Звичайно. Хоча ми і в перерві провели три заплановані заміни по позиціях. А в подальшому вже міняли гравців в залежності від ситуації на полі. Ми кожен день стежимо за станом футболістів і знаємо, хто добре готовий, а хто - гірше, в курсі, хто скільки може зіграти. Тому заміни були проведені так, як ми планували.


- Що ви сказали на вухо Попову, що він через хвилину після цього забив другий для себе м'яч?

- Просто сказав, що потрібно забити (посміхається), щоб вартував свою нагоду відзначитися, нам це було потрібно, якщо ми хочемо пройти далі і грати в півфіналі, ставши найкращою другою командою. Словом, Кирилу, як нікому, потрібно було забити. Він почав активно, а потім був відрізок часу, коли він трохи заспокоївся. Сказав, що він форвард, тому повинен забивати. Він так і зробив: побіг, дочекався і відправив м'яч у сітку.


- Завтра у нашої команди вихідний на турнірі, які плани на цей день?

- Проведемо розбір гри і відновлювальні заходи. Хлопці зіграли три матчі на різних полях - зелених і штучному, тож, повторюся, потрібно відпочити і відновитися - на це зробимо основний акцент. Ще, можливо, трохи струснемо їх, щоб гравці не засиділися.