15 серпня 2019 20:04

Турнир в честь Андрея Гаваши (U17). "Динамо" - "Варда" (Кишварда) 8:1

У третій ігровий день на турнірі на честь Андрія Гаваші серед команд U17 «Динамо» провело заключний поєдинок групового етапу проти угорського ФК «Варда» із Кішварди.


Ситуація у турнірній таблиці групи «В» склалася таким чином, що суперник мав у своємі активі 4 очки (одну перемогу рахунком 5:0 над ДЮСШ-15 та нічию 2:2 із УФК «Дніпро»), а динамівці здобули три очки. Тож, щоб поборотися за перше місце у групі, яке дозволяло вийти у півфінал, підопічних Сергія Беженара та Євгена Лозинського влаштовувала лише перемога.


Уже на перших хвилинах нашому воротарю Ігнатенку довелося вступати у гру, реагуючи на небезпечний простріл з правого флангу. Після цього угорці виконали два кутових поспіль, і якщо після першого Ігнатенко відбив м’яч, а добивання суперника із вигідної позиції відверто не вийшло, то після подачі з другого корнера динамівці залишили Кевіна Некі без нагляду – і той відправив м’яч у сітку, вивівши свою команду уперед – 0:1. Одразу після цього ледь не зрівняв рахунок Бакушкін – він намагався перекинути воротаря, але вийшло не сильно, і той забрав м’яч у руки. Далі пішла гра на зустрічних курсах – м’яч майже не затримувався у середині поля.


Потроху динамівці впоралися зі стартовим натиском номінальних гостей та перемістили гру на чужу половину поля. В одному з моментів після подачі з флангу Бакушкіну не вистачило зовсім трохи, щоб переправити м’яч у сітку, але наш нападник трохи підіграв собі рукою. Угорці ж переважно загрожували воротам Ігнатенка за рахунок подач з флангім, з якими справлявся наш голкіпер та захисники, своєчасно вступаючи у відбір м’яча. Слід відзначити, що футболісти суперника часом діяли дуже жорстко та підступно. Переломити хід поєдинку кияни могли після перспективного прострілу Скрипника, але Волошин зовсім трохи не встиг до м’яча.


Гравці «Варди» добре перехоплювали м’яч та проводили стрімкі контратаки, але ближче, ніж до лінії штрафного майдачика динамівці їх не підпускали. Натомість одна з їхнік атак призвела до взятта воріт: із першим ударом справа впорався голкіпер угорців, а ось під час добивання з лінії воротарського майданчика Опанасенка, який підключився до атаки, виявився безсилим – 1:1.


Одразу ж після цього з лінії штрафного майданчика завдавали небезпечних ударів Малиш та Волошин – в обох випадках воротар гостей не дрімав. Але хвилин за п’ять до перерви киянам вдалося вийти уперед зусиллями того ж Опанасенка, який виявився найкмітливішим у чужому штрафному майданчику і знову головою переправив м’яч у сітку після того, як він певний час метушився поблизу воріт 2:1 і дубль нашого захисника. А незадовго до свистка на перерву Скрипник ледь не збільшив рахунок але після його удару м’яч якимось дивом пролетів повз стійку.


Другий тайм виявився не менш цікавим, динамічним та насиченим на події. На самому початку динамівці заробили небезпечний штрафний удар метрах в 20-ти від воріт трохи правіше центра. До м’яча підійшов Волошин і по непередбачуваній траекторії відправив м’яч точно у ближній кут воріт, дезорієнтувавши воротаря.


Одразу ж Дячук чудово пройшов по центру та викотив м’яч під удар Попову, що набігав до штрафного майданчика, але Кирило послав м’яч поруч із дальньою стійкою. А ось у наступному епізоді йому пощастило більше, коли вдалося найкраще розібратисся у штрафному майданчику та забити четвертий м’яч.


Ще через кілька хвилин Кирило опинився вже у ролі асистента: після його подачі ліву стійку з близької відстані замкнув Волошин, теж оформивши дубль услід за Опанасенком. Як видно, перевага динамівців була явною та беззаперечно, і наша команда майстерно втілювала її у забиті м’ячі, відзначаючись високим рівнем реалізації. «Варда» лише двічі небезпечно огризнулася, коли після удару метрів з 13-ти свою команду виручив Ігнатенко та коли футболіст «Варди» вийшов один на один із нашим воротарем, але пробив неточно. Натомість динамівці забили вшосте: після підказки Сергія Беженара Попов увірвався до штрафного майданчика з лівого боку, обіграв воротаря та з гострого кута спрямував м’яч у ворота. А протягом останніх двох хвилин поєдинку, коли суперник уже розслабивя та догравав матч, відзначилися ще двоє динамівців – Євтушенко та , і встановили остаточний рахунок. 8:1 – вольова перемога «Динамо».


Таким чином, у групі «В» УФК «Дніпро» обіграв київську ДЮСШ-15 та набрав 7 очок, «Динамо» після двох перемог має шість пунктів, «Варда» - 4, а ДЮСШ-15 – 0.

Завтра, 16-го серпня, на турнірі Андрія Гаваші вихідний. Стикові матчі відбудуться у суботу, 17-го серпня.


Турнір на честь А. Гаваші (U17). 3-й тур


15.08.2018. Ужгород, стадіон «Автомобіліст». 50 глядачів.


«Динамо» (Київ) – ФК «Варда» (Кішварда) – 8:1 (2:1)


«Динамо»: 12. Ігнатенко, 15. Опанасенко, 2. Броварський (18. Тимошенко, 73), 4. Дячук, 13. Єгоров (20. Міщенко, 41), 17. Хрипчук (к) (19. Хацкевич, 65), 22. Малиш (16. Микитишин, 62), 5. Скрипник (14. Євтушенко, 54), 11. Урсолов (8. Мисляй, 41), 10. Волошин (9. Слободян, 55), 21. Бакушкін (7. Попов, 41).


Голи: Опанасенко (28, 35), (Волошин, 43, 54), Попов (47, 75), Євтушенко (80), Слободян (80+1) – Некі (3).