10 серпня 2019 15:49

"Динамо" U-15 начало выступления на Bican Cup

Київське “Динамо” прийняло запрошення взяти участь у міжнародному дитячому турнірі Bican Cup, що проводить футбольний клуб “Славія” на честь знаменитого австрійського та чехословацького гравця, який виступав за цей клуб у 30-ті - 40-ві роки минулого сторіччя, Йозефа Біцана.


У турнірі беруть участь команди, складені з гравців 2005 р.н., тобто команди вікової категорії U15. Київське “Динамо” напевно є найстатуснішим клубом на турнірі, участі якого дуже чекали організатори. Нагадаємо, зі “Славією” рівно рік тому перша команда “Динамо” грала у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів УЄФА.


Загалом у турнірі беруть участь вісім команд з Чехії, Італії, Хорватії, Словаччини, Польщі та одразу дві - з України. Окрім “Динамо” нашу країну на турнірі представляють львівські “Карпати”, дитяча академія яких теж має повагу у всій Європі.


Матчі турніру проводяться майже за стандартними дорослими футбольними правилами на полях стандартних розмірів. Єдиний виняток - тайми тривають не 45, а 25 хвилин. Ігри проходять на кількох полях тренувального центру “Славії”. Щоправда, одне з полів, на якому проходить половина матчів - зі штучними покриттям, оскільки головне тренувальне поле заброньоване за першою командою “Славії”.


Формат турніру. Вісім команд поділені на дві групи по чотири команди. У кожній групі команди зіграють кожна з кожною, після чого будуть проведені фінальні матчі за місця. Переможці своїх груп зіграють за 1-2 місця, команди, що посядуть у групах другі місця - за 3-4 і т.д.


Динамівці потрапили до групи А разом із чеською “Славією”, словацькою “Жиліною” та польським “Заглембе”.


Група “А”: “Славія” (Чехія), “Динамо” Київ (Україна), “Заглембе” (Польща), “Жиліна” (Словаччина)


Група “В”: “Хайдук” (Хорватія), “Лех” (Польща), “Карпати” (Львів), “Кальярі” (Італія).


У першому турі підопічні Євгена Ястребинського зустрілися з польським “Заглембе” із міста Люблін. Футбольна академія цього клубу вважається однією з кращих, якщо не найкращою у Польщі. Гра відбулася на штучному полі. Крім того, деякі корективи внесла погода - вранці у Празі пройшов дощ, який супроводжував і матчі турніру.


Перший тайм завершився без голів, а на початку другої половини зустрічі поляки повели в рахунку. Динамівці намагалися зрівняти рахунок, пішли вперед, натомість пропустили ще один гол вже на останній хвилині зустрічі. У підсумку поразка на старті - 0:2.


Заявка “Динамо” U15 на турнір: 12 Косач Дмитро, 3 Балаба Назар, 14 Білоконь Данило, 23 Гринчук Назар, 11 Грохольський Артем, 20 Гусєв Олексій, 2 Дзень Микита, 6 Жовтенко Олександр, 10 Зоренко Максим, 8 Микитюк Євгеній, 16 Янчишин Назар, 9 Могилевець Кирило, 21 Педченко Андрій, 22 Прокопенко Даніїл, 18 Сизонюк Єгор, 17 Цілик Данило, 5 Федоренко Єгор, 19 Мітько Валентин, 99 Кремчанін Дмитро, 4 Гаджимуратов Давид.


У паралельній грі нашої групи “Жиліна” перемогла “Славію” з таким самим рахунком - 2:0.


Поступилися у першому турі і “Карпати”, які у паралельній групі зазнали поразки від познаньського “Леху” - 0:1.


Отже після стартового туру “Жиліна” та “Заглембе” очолили групу, маючи по 6 очок. “Динамо” та “Славія” поки без очок і готуються до очної зустрічі у другому турі.

Матчі другого туру у нашій групі розпочнуться після 16:00 суботи. Ігри третього туру відбудуться у неділю вранці, фінальні зустрічі - починаючи з 15:00.