7 серпня 2019 23:37

"Минай" усилился экс-защитником "Зирки" и "Волыни"

Новим гравцем ФК «Минай» став 21-річний захисник Олександр Маткобожик. Це гравець луцької «Волині», а також молодіжної збірної України.


Олександр Маткобожик вихованець волинського футболу. Народився в Ковелі, навчався азам гри в ДЮСШ смт. Люблинець та «БРВ-ВІК» з Новоград-Волинська. Першим професійним клубом була кропивницька «Зірка». Спочатку грав за юнацьку команду та дубль, а 16 жовтня 2016 року дебютував у Прем'єр-лізі в домашньому матчі проти полтавської «Ворскли», замінивши на 91-й хвилині Андрія Бацулу. Загалом, за «Зірку» в УПЛ провів понад 14 ігор.


Після розпаду «Зірки» Маткобожик останній свій сезон провів за команду з рідного краю – «Волинь», яка грала тоді у Першій лізі. Щоправда, там не було особливо багато ігрової практики у футболіста, тому і вирішив продовжити кар’єру в іншій команді. Нею виявився ФК «Минай».


«Тут дуже хороші умови для футболу, для розвитку гравців, - розповів клубній прес-службі О. Маткобожик. – Мені сподобалися умови, дуже хороша атмосфера в команді, є багато досвідчених гравців, які допомагають та підказують. Тепер дуже хочу себе проявити на футбольному полі».


До речі, О. Маткобожик має досвід ігор у юнацькій та молодіжній збірній України. В останню викликали ще під керівництвом Олександра Головка.

Щодо ігрової функції, то новачок «Минаю» - центральний захисник. Але за потреби може зіграти й на фланзі.


Олександр вже 2 тижні тренується з командою і встиг з усіма познайомитися. Не виключено, що Маткобожик допоможе своїй новій команді вже у матчі з одеським «Чорноморцем» в суботу, 10 серпня.