4 серпня 2019 18:45

Александр РЯБОКОНЬ: "Десна" ищет скоростного молодого центрального защитника"

«Десна» здобула першу перемогу у новому футбольному році, здолавши незручного для себе суперника – полтавську «Ворсклу». На післяматчевій пресконференції головний тренер нашого клубу Олександр Рябоконь підвів підсумки зустрічі, розповів про те, чому у команді немає легіонерів, та чи варто чекати на нові трансфері від «Десни», та відкрив таємницю майбутнього чернігівського нападника Романа Вовка.


– Правду кажучи, мені здається, що у матчі першого туру ми показували більш змістовну гру, більше володіли м’ячем, більше створювали моментів, але, на жаль, програли. Сьогодні нам було важче, суперник більш мобільний, пресингував нас. Тому було важко вести позиційну гру, ми більше захищалися, шукали вільний простір, потрібні були швидкісні футболісти. Ми вдало реалізували свої шанси саме у швидких атаках. Другий м’яч після пресингу, але перед цим була доволі проста атака. Тому я задоволений. Перша перемога, тим більше перед рідними уболівальниками, важлива у психологічному плані. Тепер у команди два вихідних дні. Рухаємося далі.


– Питання щодо Коноплі. Ви чули як його зустрічали вболівальники, але де Ви бачите його у складі, адже на тій позиції, на якій він грав за юнацьку збірну, виступає один з лідерів – Денис Фаворов. Чи бачите Ви Коноплю у півзахисті? Й друге питання: коли забили другий м’яч, вболівальникам здалося, що Ви привітали команду, але потім засмутилися. Чи справді не очікували на другий гол?


– Стосовно другого питання, звісно я був дуже задоволений, що ми забили такий важливий м’яч, адже він, по-суті, зняв усю напругу у матчі. Щодо Юхима Коноплі, на зборах він грав на різних позиціях: зліва, справа, у захисті, півзахисті. У складі юнацької команди «Шахтаря» в нього був досвід гри у центрі півзахисту. Тому в нього є всі шанси заграти в основному складі. Конкуренція дійсно присутня, особливо на його «рідній» позицій, але, сподіваюся, що він принесе нашій команді багато користі.


– Зараз відкрите трансферне вікно. «Десна» – ледве не єдина команда у Прем’єр-Лізі, у якій немає легіонерів. Чи принципово Ви не бачите іноземців у складі? Та чи закінчена ця трансферна кампанія для чернігівців?


– Ніякої принциповості немає. Хіба, що якщо футболісти рівні за класом, треба віддавати перевагу місцевим гравцям (маю на увазі українців). Якщо є пристойний легіонер, який на голову сильніший за інших: хоч з Америки, Африки – будь якої країни, то ми його запросимо. Ми шукали фактурного нападника. Але у цей трансферний період не змогли його знайти. Ще є час, можливо з’являться 1-2 футболісти. А, мабуть, що й ні.


– Як раз щодо нападників: що з Романом Вовком? Він буде у складі, чи виставлений на трансфер?


– Вовк буде грати у оренді за «Гірник-спорт» до кінця поточного року, а там подивимося. Думаю це піде йому на користь, адже тренер команди з Горішних Плавнів у ньому зацікавлений. Тому бажаю йому успіхів у Першій лізі.


– У матчі зі «Львовом» невпевнено зіграв Імереков. Два м’ячі забили з його зони. Сьогодні ж він відіграв майже без помилок. Чи провели Ви з ним бесіду? Та чи розглядали Ви Мостового на позиції центрального захисника, наприклад, з переводом Коноплі на лівий край?


– Мостового у центрі захисту я не розглядав. Скоріше б там грав Западня, або Єрмаков, або Приндета, але усі вони, з різних причин, не могли приймати участь у цьому матчі. Але я погоджуюся, що якщо ми десь й зіграли слабко у першому матчі, то це у центрі захисту. Максим Імереков взагалі відіграв найслабкіший матч за весь час перебування у команді, були претензії й до Гітченко. Сьогодні вони зіграли надійно, як мені здається. Хоча… наша селекційна служба веде роботу з пошуку швидкісного молодого центрального захисника.