23 липня 2019 08:34

"Волынь" официально объявила о подписании Михалика и еще семерых новичков

За підсумками навчально-тренувальних зборів у Луцьку та на Закарпатті тренерський штаб команди переглянув гравців, які потенційно могли підсилити команду.


Окрім підписання Назара Мельничука, про яке вже повідомляли, новий сезон у «Волині» розпочнуть ще восьмеро гравців – Тарас Михалик, Амбросій Чачуа, Віталій Пономар, Владислав Леванідов, Ярослав Котляров, Андрій Стрижеус, Андрій Зінь та Дмитро Харченко.


Тарас Михалик – людина, яку навряд чи варто додатково представляти в українському футболі. Уродженець Любешева виступав за столичний ЦСКА та «Закарпаття», а левову частку своєї кар’єри провів у київському «Динамо», у складі якого двічі ставав чемпіоном та володарем Кубка України. Останні шість років Тарас провів у московському «Локомотиві», з яким тричі ставав володарем Кубка Росії та одного разу – чемпіоном. Зіграв 32 матчі за національну збірну України.


Амбросій Чачуа – вихованець рівненського «Вереса» та львівських «УФК-Карпат». Фактично усю свою професійну кар’єру 25-річний захисник/півзахисник провів у «Карпатах», де відіграв п’ять сезонів. В останньому сезоні захищав кольори казахстанського «Акжайика» та грузинського «Торпедо» з Кутаїсі, з яким став володарем Суперкубка Грузії. Виступав також за юнацьку та молодіжну збірні України.


Віталій Пономар – досвідчений 29-річний гравець, який підсилить атакувальну ланку. Протягом кар’єри виступав за луганський «Комунальник», донецький «Шахтар», «Полтаву», свердловський «Шахтар», «УкрАгроКом», а останні п’ять сезонів провів у «Олександрії», з якою влітку став бронзовим призером УПЛ. Віталій уже встиг відзначитися дебютним голом за «Волинь» в останньому спарингу проти ПФК «Львова».


Владислав Леванідов – 26-річний голкіпер, вихованець київського футболу. Починав у столичному ЦСКА, а протягом останніх восьми сезонів захищав кольори «Олександрії», з якою зібрав повний комплект медалей Першої ліги, після чого пограв у елітному дивізіоні українського футболу.


Ярослав Котляров – ще один новий воротар «Волині». 21-річний футболіст є вихованцем донецького «Олімпіка», за який виступав в усіх вікових рівнях та загравався в УПЛ. Також виступав за миколаївський «Суднобудівник», харківський «Геліос», а останній сезон провів у «Кремені» з Кременчука, разом з яким став абсолютним чемпіоном Другої ліги чемпіонату України.


Андрій Стрижеус – вихованець «Волині». 23-річний півзахисник пройшов з нашою командою усі вікові етапи ДЮФЛУ, також грав за юнацьку та молодіжну команду «Волині». Протягом останніх чотирьох років грав у Білорусі – за брестське «Динамо», «НФК», «Граніт», «Сморгонь» та «Слонім-2017». Проявивши себе протягом зборів, має усі шанси нарешті грати за основну команду рідного міста.


Воротар Дмитро Харченко та захисник Андрій Зінь – випускники «Волині» U-19, з якою навесні стали четвертими в юнацькій Прем’єр-лізі України та були ключовими футболістами тієї команди. Тепер, як і товариші по «Волині» U-19 – Артур Рябов та Назарій Богомаз – матимуть шанс проявити себе в основній команді «Хрестоносців».